Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Στρωμένοι με ροδοπέταλα σήμερα οι δρόμοι της Μεσσήνης

                  

                                       Ο αρχιμανδρίτης κ. Προκόπιος Σμυρνής.

                                               Φωτό: Lia Lekka-facebook.


Από τις 20 έως και 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται η καθιερωμένη κάθοδος και επιστροφή της Αγίας Εικόνος της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης από την Ιερά Μονή Βουλκάνου προς τη Μεσσήνη, όπως και φέτος, στη μνήμη του θαύματος που επιτέλεσε η Παναγία και έσωσε τους κατοίκους της Μεσσήνης από την πανούκλα, κατά τον 18ο αιώνα. Η λαμπρή λιτανευτική πομπή της θαυματουργής Εικόνος θα διέλθη από τους κεντρικούς δρόμους της Μεσσήνης, στρωμένους με βασιλικό, μυρτιές και ροδοπέταλα.  

Ο κ. Γιώργος Οικονομόπουλος, μηχανικός οχημάτων και οδηγός στον Δήμο Μεσσήνης, απαθανάτισε την προετοιμασία του χώρου και τη φροντίδα στη γύρω περιοχή της Ιεράς Μονής Βουλκάνου, προκειμένου να υποδεχτεί το πλήθος των πιστών επιμελημένη.

                                            Φωτό: κ Γιώργος Οικονομόπουλος
 

 Όπως ανέφερε ο δραστήριος κ. Οικονομόπουλος, το συνεργείο του Δήμου Μεσσήνης ασχολήθηκε με τη μεταφορά κάδων και τοποθέτηση κάγκελων, για να προσκυνά ο κόσμος, καθώς και με τη γενική καθαριότητα του περιβάλλοντος χώρου της Ιεράς Μονής.


                         Ιερή Αγρυπνία 2023. Φωτό: κ. Γιώργος Οικονομόπουλος

Τη θαυματουργή Εικόνα της Μεγαλόχαρης, Παναγίας «Βουλκανιωτίσσης», προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητου, θα υποδεχθεί η Μεσσήνη με κάθε λαμπρότητα,  σήμερα,  20 Σεπτεμβρίου 2023, στις 10.30 π.μ., στον Ιερό Ναό   της Αγίας Παρασκευής. Ακολούθως, θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευσή της στους δρόμους της Μεσσήνης, με τη συνοδεία της μπάντας, και η εναπόθεσή της για 9ήμερο προσκύνημα στο Μετόχι της Ιεράς Μονής, στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής (βλπ. Dimos Messinis στο fb).

Γονατιστοί, με κατάνυξης ψυχής, εκπλήρωσαν και φέτος τα τάματά τους οι πιστοί, εμπρός στην Αγία Εικόνα της Μεγαλόχαρης στην Ιερά Μονή Βουλκάνου.


                              Η εικόνα της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Βουλκάνου.

                                          Φωτό: κ. Γιώργος Οικονομόπουλος

Κληρικοί από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας και πολλοί κάτοικοι από τα γύρω χωριά,   συνοδεύουν τη Θαυματουργή Εικόνα στην πόλη της Μεσσήνης . Η Ιερά Αγρυπνία   πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, πλαισιωμένου από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, Αρχιμανδρίτη κ. Φίλιππο Χαμαργιάκαι άλλων κληρικών, συμπροσευχομένων από του Ιερού Βήματος, και εκ των Αδελφών της Μονής .


                      To χριστεπώνυμο πλήθος στη Μεσσήνη. Φωτό: κα Lia Lekka

 Η πανηγυρική υποδοχή στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής θα λάβει χώρο, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, παρισταμένων του Δημάρχου Μεσσήνης κ. Γιώργου Ηλ. Αθανασόπουλου και των Αντιδημάρχων, καθώς και πολλών επισήμων εκ Μεσσηνίας, και άλλων περιοχών. Θα ακολουθήσει μετά την πανηγυρική λιτάνευση η εναπόθεση της Ιεράς Εικόνος στον ναό της Ζωοδόχου Πηγής, στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Βουλκάνου , για προσκύνημα μέχρι στις 28 Σεπτεμβρίου.

        Στρωμένοι με βασιλικό, μυρτιές και ροδοπέταλα οι δρόμοι της Μεσσήνης.

                               Φωτο: κα Λία Λέκκα (Lia Lekka-facebook).

Αναμένεται να παραστούν οι Βουλευτές Μεσσηνίας κ.  Ι. Λαμπρόπουλος και Π. Μαντάς, οι Αντιπερειφερειάρχες, ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γιώργος Ηλ. Αθανασόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι, οι Περιφερειακοί και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών Φορέων (orthodoxtimes.gr).


                             Η μπάντα της Μεσσήνης. Φωτό: Lia Lekka -Facebook

Είθε η αγαπημένη   μητέρα της Μεσσηνίας, η Παναγία μας η Βουλκανιώτισσα, να φωτίζει και να καθοδηγεί στην οδό της Σωτηρίας κάθε πιστό που τιμά με ευλάβεια τη μνήμη της. 

Θερμές ευχαριστίες στον κ. Γιώργο Οικονομόπουλο, μηχανικό οχημάτων και οδηγό στο Δήμο Μεσσήνης, που άναψε ένα κεράκι υπέρ υγείας όλων των αναγνωστών  μας , εντός και εκτός Ελλάδας, κατά την Ιερή Αγρυπνία, και μάς ενημέρωσε κατάληλλα, καθώς και στην κα Λία Λέκκα, για το υπέροχο φωτογραφικό υλικό.


Ο Θεός μαζί σας!

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

 20/9/2023






 



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου