Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Η οδύνη αλλά και αναπάντεχη χαρά μίας θεάρεστης υιοθεσίας

                   

                               Η θετή μητέρα Lacey Dunkin με τις 6 υιοθετημένες κόρες της (1)

Πολλά παιδιά, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως, δεν μεγαλώνουν με τους γονείς τους αλλά με θετούς γονείς, για πολλούς και διάφορους λόγους, που σχετίζονται είτε με την απώλεια των γονέων τους ή την ανικανότητα αυτών, λόγω σοβαρής ασθένειας ή οικονομικών-κοινωνικών προβλημάτων, να αναθρέψουν τα γεννήματά τους.Παράλληλα η οδύνη είναι πολύ μεγάλη όταν χωρίζονται ,λόγω υιοθεσίας,  τα μικρά αδέλφια μεταξύ  τους.

Πριν από 15 έτη, παρακολουθούσα θεραπευτικά μία 7χρονη μαθήτρια Δημοτικού Σχολείου στην Αθήνα, που γνώριζε ότι είναι υιοθετημένη. Ρωτούσε κατά τη διάρκεια της παιδικής θεραπείας ποια ήταν η μητέρα της και αν είχε αδέλφια, γιατί αισθανόταν μόνη στο σπίτι, με τους προχωρημένης ηλικίας γονείς της....Συμπτωματικά, μοιάζει εμφανισιακά με τον θετό πατέρα της, παράλληλα έχουν ορισμένα κοινά γνωρίσματα προσωπικότητας, ( είναι εξωστρεφή και ομιλητικά άτομα) και δεν είναι επιτηδευμένη η έλξη και η επαφή μεταξύ τους. Ξόδευαν αρκετή ώρα μαζί, μετά την εργασία του πατέρα, επενδύοντας σε διάβασμα και επιτραπέζια παιχνίδια, καθώς και σε εκδρομές τα Σαββατοκύριακα.

-Αν ζουν τα αδέλφια μου θα μου τα φέρετε στο σπίτι να μένουμε μαζί ; ρώτησε μία ημέρα, κατά τη διάρκεια της οικογενειακής θεραπείας τους γονείς της.

- Μαριάννα μου, της εξήγησαν, ρωτήσαμε και δεν υπήρχε άλλο παιδί στην οικογένεια, ούτε ζούσαν οι γονείς σου .... πώς να την πείσουν όμως; Αυτή είναι η συνήθης και τυπική απάντηση των περισσοτέρων θετών γονέων. Όμως, το υιοθετημένο παιδί παραμένει μια ζωή άπιστος Θωμάς και περιμένει να ενηλικιωθεί για να πραγματοποιήσει τη δική του έρευνα.

Η Μαριάννα δεν τους πίστεψε, αλλά κράτησε τα προσχήματα.... στη συνέχεια σχεδίασε μία αυλή με άλλα δύο παιδιά, έναν αδελφό και μία αδελφή ... ήταν τα φανταστικά της αδέλφια.

Κοινωνικές δραστηριότητες και σύναψη φιλικών σχέσεων με συμμαθήτριες και συμμαθητές προτάθηκαν και οι γονείς ανελλιπώς φρόντισαν να μη λείψουν στη μικρή Μαριάννα, και το βαθύτερο τραύμα της για τους γονείς και τα αδέλφια που δεν συνάντησε ποτέ παροδικά απωθήθηκε στο υποσυνείδητο. Ώσπου, ως φοιτήτρια, κατόπιν συστηματικής έρευνας, βρήκε τον αδελφό της σε γειτονική χώρα και έμαθε τη θλιβερή ιστορία των φυσικών γονέων της, που αλύπητα την εγκατέλειψαν κατά τη στιγμή της γέννησής της στο νοσοκομείο της περιοχής που διέμεναν.


                                                     Φωτό: Forgottothink.com



Θεάρεστη και αξιέπαινη είναι η υιοθεσία 6 μικρών αδελφών από τη θετή μητέρα Lacey Dunkin, ηλικίας 32 ετών το 2018, που διαμένει στις Η.Π.Α (1 και 2). Η Lacey, ως ανύπανδρη μητέρα, θέλησε να αναλάβει ένα παιδί, γι΄ αυτό εκπαιδεύτηκε ανάλογα και έλαβε από την πολιτεία στην οποία διαμένει πιστοποιητικό θετού γονέα, το 2011. Μετά από αγώνα δρόμου όσον αφορά τις νομικές διαδικασίες, και ενώ επρόκειτο να υιοθετήσει ένα κοριτσάκι, έμαθε ότι το παιδί έχει άλλες τέσσερες αδελφές. Η φυσική μητέρα κατέστησε σαφές στη Lacey ότι μπορεί να υιοθετήσει το παιδί που επιθυμεί, αν παράλληλα αναλάβει και τις τέσσερες αδελφές του.... όχι μόνο αυτό! Τον επόμενο χρόνο η φυσική μητέρα γέννησε ένα ακόμη κοριτσάκι, το οποίο ανέλαβε η καλόκαρδη θετή μητέρα Laceyπου δεν του στέρησε τις αδελφές του. Αφοσιωμένη στην ανατροφή των 6 κοριτσιών, με τη βοήθεια των υπερήλικων γονιών της, η Lacey αισθάνεται καταξιωμένη και υπερήφανη για τη μεγάλη της οικογένεια, για τις όμορφες κόρες της , Σοφία (14 ετών), τις δίδυμες Ναταλία και Μελανία (12), την Κέλλυ ( 11), τη Λία (9) και τη Σισιλία (7). Ευτυχισμένες μεγαλώνουν μαζί οι μικρές αδελφές , σε ένα υγιές περιβάλλον, όπως επιθυμούσε και η φυσική τους μητέρα, που ασθενής και ανήμπορη να ανταπεξέλθει στην ανατροφή τους, προτίμησε να ζήσουν τα παιδιά της καλά μακριά της.

Πριν προβούν οι θετοί γονείς σε υιοθεσία και εφ΄ όσον υπάρχει δυνατότητα, ας μη χωρίζουν τα αδέλφια μεταξύ τους.

Ο  Κύριος να ευλογεί τους θετούς γονείς και  όλα τα υιοθετημένα παιδιά του κόσμου!


 Βιβλιογραφία

1.mama365.gr

2.Forgottothink.com


O Θεός μαζί σας!

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

28/9/2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου