Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

«Πάτα πάνω μου για να βγεις»

            

                                            Ο φοιτητής κ. Μιχάλης Κλάψης.

                                 Φωτό:Οι Φίλοι της Τέχνης και της Φιλοσοφίας

   

 

Οι Φίλοι της Τέχνης και της Φιλοσοφίας ανάρτησαν στο fb μία συγκινητική ιστορία για έναν 20χρονο φοιτητή στη Θεσσαλονίκη, με καταγωγή από τους Λειψούς, τον κ. Μιχάλη Κλάψη, ο οποίος ήταν επιβάτης στο τρίτο βαγόνι του μοιραίου Intercity 62, που συγκρούστηκε στα Τέμπη. Μέσα από τον όλεθρο, την καταστροφή και τον θάνατο βλέπουμε και θαυμάζουμε την αμέριστη συμμετοχή και βοήθεια ενός νέου ανθρώπου προς τους συνεπιβάτες του, προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο σε στιγμές κρίσιμες και ώρες θανάτου. Είναι εκείνες οι μεγάλες ευκαιρίες στη ζωή, που αποδεικνύεται η ανιδιοτέλεια και αγάπη του καθενός προς τον πλησίον!

Διαβάσαμε στη σελίδα "Οι Φίλοι της Τέχνης και της Φιλοσοφίας" το ακόλουθο:

Tαξίδευε φορώντας ένα κίτρινο φούτερ. Αυτό θυμόταν η 25χρονη Ευγενία για τον νεαρό που μετά το δυστύχημα στα Τέμπη της είπε: «Πάτα πάνω μου για να βγεις». Αυτόν τον νεαρό αναζητούσε μέσω των social media προκειμένου να του εκφράσει τη βαθιά της ευγνωμοσύνη που τη βοήθησε να βγει από το 3ο βαγόνι του μοιραίου Intercity 62.

Και η αναζήτηση απέδωσε. Πρόκειται για τον 20χρονο Μιχάλη Κλάψη από τους Λειψούς, ο οποίος είναι φοιτητής στη Θεσσαλονίκη, στην ίδια σχολή με τον Ανδρέα Αλικανιώτη.

-«Πάτα πάνω μου για να βγεις», είπε ο Μιχάλης Κλάψης στην συνεπιβάτιδα του στα Τέμπη. Εκτός από την Ευγενία, βοήθησε μια μητέρα με ένα μωρό.

-Μια μητέρα που τη στιγμή της σύγκρουσης τάιζε το μωρό της, το έχασε και ευτυχώς το βρήκα ζωντανό κάτω από το κάθισμά μου, ανέφερε.

Και τους δύο τους έβγαλε μέσα από ένα τζάμι που έσπασαν κάποιοι άλλοι επιβάτες.

Από το " πάμε κι όπου βγει" μέχρι το

"πάτα πάνω μου για να βγεις " έτη φωτός η απόσταση ...

Αυτά τα παιδιά μας κάνουν να ελπίζουμε ότι μπορεί να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο από αυτόν που τα αναγκάσαμε να ζουν ..μπράβο λεβέντη μου , μας δίνεις ελπίδα ότι υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι με ενσυναίσθηση , ανθρωπιά , ευαισθησία και αγάπη προς τον συνάνθρωπο ...!!!

 Η γενναιότητα   και η ανιδιοτελής βοήθεια του κ. Μιχάλη Κλάψη, αυτού του ευλογημένου νέου, προς τους συνεπιβάτες του, είθε να εμπνέει εμάς τους ίδιους,  ενδυναμώνοντας την πίστη μας στον Θεό και την αγάπη μας προς τον πλησίον.

Ο Θεός μαζί σας!

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

17-8-2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου