Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Εργαζόμαστε να είμαστε το πρόσωπο του Χριστού στη Βαλύρα

               

                Τοιχογραφία του Φιλοσόφου Πλάτωνος στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου

                                                        στον Βύρωνα Αττικής.


Κάθε άνθρωπος έχει τη σεβαστή προσωπικότητά του, τις στάσεις και απόψεις του προς τη ζωή, τις πεποιθήσεις, ενδιαφέροντα και προτιμήσεις του, και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του, στο πλαίσιο της ελευθερίας του λόγου, να εκφράσει ελεύθερα τον εαυτόν του. Άλλωστε για την ελευθερία του λόγου έχει δώσει αιματηρούς αγώνες η ανθρωπότητα.

Όμως , το δικαίωμα της προσωπικής του έκφρασης ακυρώνεται όταν ο ανώριμος λόγος του , ακόμη και άθελά του, δηλητηριάζει τους άλλους και δρα ως τροχοπέδη στην πνευματική τους πορεία, καθώς και στην ψυχική και σωματική τους υγεία. Επίσης, όταν η δημόσια εικόνα αυτού του ανθρώπου βλάπτει αντίστοιχα την εικόνα του χωριού, πόλης ή χώρας στην οποία ζει και /ή είναι πολίτης.

Πολλοί άνθρωποι, μέσα από το face book έχουν παρασυρθεί από άλλους αδαείς αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να στιγματίσουν άσχημα τη δημόσια εικόνα τους και να καταστήσουν τον εαυτόν τους περίγελο δημοσίως. Κι ενώ κάποιοι αντικοινωνικοί άνθρωποι είναι τόσο αιμοδιψείς, ώστε να χαίρονται με τις στραβοτιμονιές του συνανθρώπου τους, εκείνοι που πραγματικά “αγαπούν”, γιατί μέσα σε κάθε άνθρωπο βλέπουν τον ίδιο τον Θεό, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας:

-Προστατέψτε τους εαυτούς σας, αποφύγετε τους ψευτοδιδασκάλους που υποτιμούν την νοημοσύνη σας και θέλουν να σας καταστήσουν εξαρτημένους στο δαιμόνιο άρμα τους. Περισσότερο από όλα, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα, αναρτήστε κάτι, όταν πλέον είστε πολύ σίγουροι ότι αφορά την αλήθεια και δεν θα βλάψει τον συνάνθρωπό σας.....

Σερφάροντας πρόσφατα στο fb , δύο σημεία με προβλημάτισαν σοβαρά σε σχετικές αναρτήσεις :

Το πρώτο αφορά την αντίληψη ορισμένων συγχωριανών μας για τα ανώτερα εκκλησιαστικά στελέχη, όπως τους Μητροπολίτες, και το δεύτερο την παραδοχή ότι η Ορθοδοξία είναι Εβραϊκή μεθόδευση και εμείς πρέπει να αντισταθούμε με το να είμαστε αρχαιολάτρες, χιλιαστές, αιρετικοί, άθεοι , σεξουαλικοί, προοδευτικοί, αναρχικοί, και ό,τι άλλο βάλει ο νους του ανθρώπου!

Ξεκινώντας  από το πρώτο, θεωρείται φυσιολογικό ένας απλός και αμύητος άνθρωπος στην Ορθόδοξη λατρεία να παρατηρεί έναν Μητροπολίτη και άμεσα να αντιλαμβάνεται ότι αυτός είναι, για παράδειγμα ο Κώστας που ήταν τυχερός στη ζωή του και ανέβηκε στα υψηλά έδρανα της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο πιστός όμως χριστιανός, που έχει εντρυφήσει με τη βοήθεια του Θεού στην Ορθόδοξη  Θρησκεία, αντιλαμβάνεται κάτι διαφορετικό. Γνωρίζει ότι μετά τη χειροτονία του πέθανε εν ζωεί ο Κώστας, κόπηκε η γήινη κεφαλή του και εντός του κατήλθε το Πνεύμα το Άγιον. Το νέο του όνομα είναι Ευστάθιος. Ο σεβασμιώτατος Ευστάθιος δεν έχει πλέον γήινο φρόνημα και η δέσμευσή του είναι πολύ μεγάλη προς τον Θεό και το ποίμνιό  του, για το οποίο εργάζεται με αγάπη, αυταπάρνηση και αφοσίωση. Φυλακή επί γης είναι τα ιερά του άμφια αλλά και οι θείες ιδιότητές του πολλές. Είναι θεραπευτής ψυχών και σωμάτων και άριστος οικογενειακός σύμβουλος, όπως ο ίδιος ο Θεάνθρωπος Χριστός!

Όταν συμβουλεύεται ένας πιστός για παράδειγμα τον σεπτό πατέρα Ευστάθιο για οικογενειακά του θέματα, δεν του απαντά ο Κώστας του παρελθόντος, αλλά Αυτός που εντός του κατέχει με θεία διάκριση και σοφία τα έδρανα, ο ίδιος ο Χριστός! Οπότε είναι άτοπο και άκρως δηλητηριώδες για τους συνανθρώπους μας να αντιμετωπίζουν ορισμένοι τα χειροτονημένα στελέχη της Εκκλησίας μας ως απλούς ανθρώπους, παρασυρμένοι από το εξωτερικό τους παρουσιαστικό και τις φαεινές ιδέες κάποιων τρίτων. Ο ίδιος ο Χριστός έλεγε στους μαθητές του ότι ο Πατέρας εντός του μιλά και ο Απόστολος Παύλος το ίδιο τόνιζε, δεν είμαι εγώ, αλλά ο Θεός εντός μου. Υπάρχουν όμως και κάποιες σπάνιες βέβαια περιπτώσεις ιερωμένων, που είναι πολύ μεγάλη η εσωτερική δαιμόνια αντίσταση τους, και ο θείος σπόρος πέφτει σε κακοτράχαλα και δεν ευδοκιμεί, αλλά αυτές οι μεμονωμένες περιπτώσεις δεν είναι ο κανόνας για την Ορθοδοξία. Η ίδια η Εκκλησία μας τούς εντοπίζει τάχιστα και απορρίπτει από τους κόλπους της.

-Μα τι ξέρει ο Μητροπολίτης που ποτέ δεν είχε εμπειρία γάμου ώστε να με συμβουλεύσει σωστά τι να κάνω   με τη γυναίκα μου; είναι μία κοινή ερώτηση που προβάλει κατά καιρούς στο fb.

-Ως ψυχολόγος και οικογενειακή θεραπεύτρια, έχω προσεγγίσει ερευνητικά το ζήτημα της οικογενειακής θεραπείας και συμβουλευτικής και σας διαβεβαιώ ότι τα βιβλία της σύγχρονης ψυχολογίας , διεθνώς, είναι παιδαριώδη, εμπρός στο μεγαλείο της Αγίας Γραφής, τα ιερά κείμενα των φωτισμένων πατέρων της Ορθοδοξίας, και ιδιαίτερα το μέγα εγχειρίδιο του πνεύματος κατ΄ εμένα, την Κλίμακα του Αγίου Ιωάννου Σιναΐτου. Όμως, το να σας το λέω δεν είναι αρκετό, αν οι ίδιοι δεν έχετε αυτήν την εμπειρία και καλή διάθεση ώστε να το διαπιστώσετε μόνοι σας.....

Βεβαίως,   οι υπέρτατης αξίας πνευματικοί θησαυροί της Ορθοδοξίας δεν θα διδάξουν κάμα σούτρα στο ανδρόγυνο, ούτε θα υποδείξουν πώς φοριούνται οι ζαρτιέρες , για τον απλούστατο λόγο ότι βασικός στόχος είναι η σταδιακή μείωση της ανεξέλεγκτης πυράς , που οδηγεί σε επάρατες ασθένειες τον άνθρωπο- μετά την πολλή χαρά οι αρνητικές επιπτώσεις είναι σοβαρές στην πορεία- και η σταδιακή κάθαρση , απεξάρτηση και πνευματική φώτιση δεν επιτυγχάνεται με σεξουαλικής φύσεως αθλητισμό, οδεύοντας προς τη γεροντική ηλικία. Η αγάπη θεάρεστα χρειάζεται να φωτίζει τους συντρόφους, και να μειώνεται συν τω χρόνω η σεξουαλική εκμετάλλευση και ο ανταγωνισμός μεταξύ τους, που τους γεμίζει κακή ενέργεια, παράλληλα να τους δίνεται η δυνατότητα να ανέλθουν πνευματικά , στον θρόνο της αληθινής αγάπης μεταξύ τους, και να μην παραμείνουν ανόητα καθηλωμένοι στη γεννητική τους περιοχή, για μια ολόκληρη ζωή. Αυτό δεν σημαίνει ότι υποτιμάται η σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ των συντρόφων, αντίθετα αναβαθμίζεται  θεάρεστα. Συμπερασματικά, αν δεν γνωρίζει ο Θεός-Δημιουργός εντός του Μητροπολίτη τι είναι υγιές να πράξει καθένας με τη γυναίκα του, τότε ποιος άλλος το γνωρίζει καλύτερα; Μήπως  ο συμβουλάτορας φαλλός εκάστου ;

Όλα κινούνται και προωθούνται γύρω μας βασισμένα στο σεξουαλικό κίνητρο, αυτό τουλάχιστον το αναγνωρίζουν οι σύγχρονες ψυχολογικές έρευνες. “Κάνετε έρωτα και όχι πόλεμο”, είναι το παγκόσμιο σύνθημα και παρασύνθημα ( με  προφύλαξη βέβαια για τη μείωση του ανθρωπίνου πληθυσμού) βολικό είναι για την παγκόσμια οικονομία και το χρηματιστήριο η πολιτική και κοινωνική σταθερότητα. Βγάλτε λοιπόν τα μάτια της ψυχής σας , δυναμώνοντας τη γέεννα επάνω στο κρεβάτι σας, κατακαείτε εντός και εκτός σας, καταστείτε ανάπηροι πνευματικά εφ΄ όρου ζωής, κοιμηθείτε ευχάριστα σεξουαλικά εξαρτημένα ζωάκια του πλανήτη, εκτονώνοντας τις εσωτερικές εντάσεις σας, και μην εμποδίζετε το έργο των παγκοσμίων ηγετών! Πολλή ζαρτιέρα, τα ταγκαλάκια του διαβόλου κάτω από τα σκέλη σας, σε ό,τι σχέδιο και σχήμα ονειρεύεστε, πάρτε να έχετε σε εποχή μεγάλων εκπτώσεων!

Αυτή την οικτρή πραγματικότητα κάποιοι άθελά τους προωθούν και είναι λυπηρό για τους ίδιους, για εκείνους που δηλητηριάζουν  τη δημόσια εικόνα της Βαλύρας μας, και για το χτυπημένο με  ανείπωτους τρόπους και μεθόδους έθνος μας.

Η αρετή,  ο ευπρεπισμός , η πίστη  προς τον Θεό και η αγάπη προς τον Θεό και  τον πλησίον δεν είναι αναχρονιστικές ιδέες, αλλά η σωτηρία του ανθρώπου και η ελπίδα των γενεών του μέλλοντος. Η αληθινή αγάπη του Χριστού είναι η ουσιαστική λύση για την ανθρωπότητα,  είναι το ζητούμενο, προς όφελος του ιδίου  του ανθρώπου και της κοινωνίας ολόκληρης. Τον αγνό έρωτα στην καρδιά υπηρετούσαν οι Αρχαίοι ημών Πρόγονοι, ιδίως   οι Μύστες, τους οποίους επικαλούνται ορισμένοι αδαείς προκειμένου να υποστηρίξουν τις διεστραμμένες θέσεις τους. Οι αρχαίοι ιερείς νήστευαν, δεν είχαν προσωπική περιουσία, απείχαν των εγκοσμίων και προσεύχονταν στα άδυτα των ναών. Είναι άδικο για τον Ελληνισμό η ταύτιση της πορνείας, η ελευθεριότητα των ηθών , η αθεΐα και σεξουαλική ασυδοσία με την Αρχαία Ελλάδα. Η Δήμητρα της Ελευσίνος ήταν προτύπωση της Παναγίας μας και ο Πρίγκιπας των Κρίνων,  ένας προ Χριστού Χριστός  στη Μινωϊκή Κρήτη.

Σχετικά με τον Εξεβραϊσμό των Ελλήνων,  είναι γεγονός ότι η Ορθοδοξία δεν υποστηρίζεται από τον Ιουδαϊσμό! Ο σύγχρονος Ιουδαϊσμός άνοιξε τις θύρες των αδύτων των παλιών ναών του, και τροποποίησε τις εντολές του παλαιού νόμου στα δικά του μέτρα και σταθμά, προκειμένου να αυξήσει το ποίμνιό του σε Ευρώπη και Αμερική.   Ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες εργάζονται πλέον ως ιερείς, είναι οι  σύγχρονοι ραβίνοι παγκοσμίως! Ένας 30χρονος Μεσσίας, πριν από λίγα έτη, παρουσιάστηκε στο Ισραήλ και κάνει δημοσίως “θαύματα”! Ο Καθολικισμός, ο Προτεσταντισμός, οι Χιλιαστές και άλλες πολλές δαιμόνιες αιρέσεις  προσπαθούν μεθοδευμένα να καταρρακώσουν την Ορθοδοξία,  για να αποδυναμώσουν τον Ελληνισμό , και εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου. Προσπαθούμε να είμαστε “ανοιχτά μυαλά”, “σύγχρονοι άνθρωποι”, μη μας πουν οπισθοδρομικούς χωριάτες! Τυφλός τυφλόν οδηγεί στα βάραθρα της απώλειας.....

Ας αφήσουμε την αγάπη του Κυρίου μας να εισέλθει εντός μας , να φωτίσει την οδό της σωτηρίας μας και να μάς συνδέσει με τις φωτεινές ρίζες του Ελληνικού γένους μας. Επάνω στα ιερά μάρμαρα του τόπου μας υπογράφει ο Αγιώτατος Πλάτων και ως ιερή τοιχογραφία στέκεται εντός των ιερών ναών της Ορθοδοξίας, εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.


Ο Θεός μαζί σας!

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

10-8-2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου