Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Ο Δήμος Μεσσήνης επικροτεί και επαυξάνει το έργο του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας, στον σιδηροδρομικό σταθμό του χωριού

        

                     Παγκάκι κάτω από το βαθύσκιωτο πλάτανο  στον σταθμό Βαλύρας.

                                            Φωτό: κα Ευγενία. Δ. Ντουραμάκου

Αφιερωμένο σε όλους τούς συμπατριώτες μας, που ενδιαφέρονται

 και συμμετέχουν έμπρακτα για να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο!



Ο σιδηροδρομικός σταθμός Βαλύρας, που είχε εγκαταλειφθεί για πολλές δεκαετίες μετά την παύση λειτουργίας του, με τη συστηματική προσπάθεια του Συλλόγου Γυναικών και του Δήμου Μεσσήνης απέκτησε νέα ζωή, χάρμα οφθαλμών έχει γίνει! Ο χώρος διατίθεται ελεύθερα για καθημερινή αναψυχή, όμορφους περιπάτους , άθληση σώματος, ανάταση ψυχής, και ενδυνάμωση της κοινωνικής συνεύρεσης και φιλίας μεταξύ των κατοίκων του χωριού και όχι μόνο....

Μεγάλη χείρα βοηθείας έδωσε ο Δήμος Μεσσήνης προ μηνών στο έργο του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας , φροντίζοντας τα δένδρα του περιβάλλοντος χώρου και καθαρίζοντας συστηματικά το έδαφος. Με τη οικονομική και ηθική βοήθεια των Ελλήνων του εξωτερικού , κ. Γιώργου Παρ. Φειδά, από το Warwick, Road island των H.Π.Α. και κας Ευανθίας Λεγάκη από τον Καναδά, συνέχισε η βαφή του εξωτερικού χώρου, η διαμόρφωση του περιβάλλοντος του σταθμού, καθώς και η δενδροφύτευση.


             Όλα ανθίζουν στο σταθμό μας! Φωτό: κα Ευγενία. Δ. Ντουραμάκου

Οι κυρίες Ουρανία Μαυρίκη-Μπόβη, η δημοφιλής φιλόλογος της Βαλύρας , μαζί με την κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών, επιμελούνται με μεγάλη καλαισθησία πολλών λεπτομερειών καθημερινά, αφού ο χώρος χρειάζεται να διατηρήσει την ελκυστική μορφή που του έδωσαν, με συστηματική προσπάθεια και μεγάλη αγάπη, σε διαχρονική βάση.

Δύο παγκάκια για τον περιβάλλοντα χώρο του σταθμού είχε από τις αρχές της Άνοιξης 2023 προτείνει η κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου ,το οποίο αναφέραμε σε σχετική ανάρτηση στις ιστοσελίδες μας, ζητώντας όπως επιμεληθεί αυτού του θέματος ο δραστήριος και δημοφιλής κ. Δημήτρης Γαλιάτσος, Αντιδήμαρχος Μεσσήνης.


                                Ένα παγκάκι για  τους επισκέπτες του σταθμού. 

                               Φωτό: κα Ευγενία. Δ. Ντουραμάκου

Τόσο ο άξιος Δήμαρχος Μεσσήνης, κ. Γιώργος Ηλ. Αθανασόπουλος, που με τις καίριες επεμβάσεις του έχει σημαντικά ανεβάσει την ποιότητα ζωής στο Δήμο Μεσσήνης και συνεχίζει ακάθεκτος το θεάρεστο έργο του, όσο και οι αποτελεσματικοί Αντιδήμαρχοί του, δεν έχουν αφήσει στο περιθώριο και τις ανάγκες της Βαλύρας, ασχέτως αν κάποια σημαντικά έργα δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί, προκαλώντας συναισθήματα δυσπιστίας σε ορισμένους κατοίκους του χωριού. Είναι όμως σίγουρο ότι και αυτά “ θα βρουν τον Γαλιάτσο τους” στο σύντομο μέλλον!

Ο κύριος Δημήτρης Γαλιάτσος, που οι ευθύνες του στον Δήμο Μεσσήνης υπερβαίνουν κατά πολύ το ύψος της κεφαλής του αλλά όχι και της διανοίας του, με την πρώτη ευκαιρία οικονόμησε και διέθεσε δύο παγκάκια για τον σταθμό της Βαλύρας, αποδεικνύοντας έμπρακτα, για μία ακόμη φορά, ότι ο Δήμος Μεσσήνης επικροτεί και επαυξάνει κάθε υγιή επέμβαση στο όμορφο χωριό μας. Ενισχύει σταθερά το συγκινητικό έργο των γυναικών, που με περιορισμένους οικονομικούς πόρους και το υστέρημά τους, διαθέτοντας εθελοντικά πολλές ώρες εργασίας, προσπαθούν να δώσουν ζωή και χαρά στον χώρο του σταθμού, χτυπώντας τον αφανισμό, την αδιαφορία , εγκατάλειψη και κακή ενέργεια αμείλικτα στη ρίζα τους.


                        Δίπλα στο παλιό πηγάδι. Φωτό: κα Ευγενία. Δ. Ντουραμάκου

Λέγει η κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου χαρακτηριστικά, περιγράφοντας το συναίσθημα των Γυναικών Βαλύρας και των κατοίκων του χωριού:

- “Κάθε φορά πού εξελίσσεται κάτι θετικά στον χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού , η χαρά μας είναι πολύ μεγάλη! Μέσα από την προσπάθεια αυτή, φιλοδοξούμε ο χώρος αυτός να γίνει σημείο συνάντησης και επικοινωνίας. Για να υπάρξει όμως συνέχεια, χρειάζεται συνεργασία και συμμετοχή, γιατί είναι εκείνες πού θα καθορίσουν την πορεία και την εξέλιξη αυτής της προσπάθειας”.

 Ο φρεσκοβαμμένος και καλλωπισμένος σιδηροδρομικός σταθμός απέκτησε και τα παγκάκια του, προσμένοντας όλα τα παιδιά, που μεγάλωσαν δίπλα στις ράγες του τραίνου,  να τον επισκεφθούν και ξαποστάσουν τα όνειρά τους , με άρωμα Ουρανίας Ευγενίας και σταθερή φροντίδα του Δήμου Μεσσήνης.

Χαρούμενος ο κοινωνικός Ερμής, ο πιστός τετράποδος σύντροφος της κας Ευγενίας Δ. Ντουραμάκου, φόρεσε το πλατύ χαμόγελο του και μας ξενάγησε στο χώρο του σταθμού, με τα καινούργια και καλόγουστα παγκάκια, τοποθετημένα δίπλα στον πλάτανο και στο παλιό πηγάδι, καθώς και στις ανθισμένες δαφνούλες, τις εντυπωσιακές πετούνιες και τα πολύχρωμα σερφίνια, που φύτεψαν τα χρυσά χέρια των Γυναικών του Συλλόγου Βαλύρας.


                      Θα μπορούσα να ξαπλώσω κι εγώ στο παγκάκι, αλλά καλύτερα 

                            να το χαρείτε εσείς! Φωτό: κα Ευγενία. Δ. Ντουραμάκου

Η ασφαλτόστρωση του προαυλίου του Δημοτικού Σχολείου μας είναι το αμέσως επόμενο έργο, και ο άθλος του Ηρακλέους είναι όπως επιτευχθεί αυτός ο στόχος πριν ανοίξουν τα σχολεία, να ξεκινήσει καλά η χρονιά και να πάψουν να είναι αγχωμένοι οι μαθητές και οι γονείς, λόγω των κατά καιρούς ατυχημάτων που έχουν συμβεί ...

Η ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας είναι μία μεγάλη ευκαιρία για θεία ευλογία, γιατί η πίστη δεν αρκεί αν δεν εκδηλώνεται ως θεάρεστες πράξεις προς τον συνάνθρωπο.  Είναι  βέβαιο ότι ο Παντοδύναμος Θεός ανταποδίδει τη δωρεά, σε εκείνους που ανιδιοτελώς προσφέρουν, σε πολλαπλάσια αγαθά!

Τράπεζα Πειραιώς

Κατάστημα Μελιγαλά 1345

Σύλλογος Γυναικών Βαλύρας

-Κουτσοσταθοπούλου Ευγενία, Νικολάου

-Αγάπη Συκιωτάκη-Μπουρολιά, Δημητρίου

Αριθμ.Λογ. 6345 010118 858

IBAN.GR 69-0171-3450-0063-4501-0118-858

Θερμές ευχαριστίες στην κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας, για την άρτια ενημέρωση και το φωτογραφικό υλικό.


Καλή Παναγιά!


Ο Θεός μαζί σας!


Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

14-8-2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου