Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

Έφυγε ο παππούλης των τηλεοπτικών παραθύρων - Πενθεί η Εκκλησία (ΒΙΝΤΕΟ)

​Οι περισσότεροι από εμάς τον γνωρίσαμε μέσα από τηλεοπτικά παράθυρα και τις συχνές του εμφανίσεις στις εκπομπές του Κώστα Χαρδαβέλλα και του Γιώργου Αυτιά, αλλά και σε δελτία ειδήσεων.  Ο λόγος για τον αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Κιλίφη της Ιεράς Μόνης Πεντέλης.  που εκοιμήθη σήμερα Κυριακή σε ηλικία 86 ετών .

Λίγα λόγια για την ζωή του:

Γεννήθηκε στο Αίγιο το 1928, όπου τελείωσε το εξατάξιο τότε γυμνάσιο το 1948. Το 1952 συνεργάστηκε, και κατόπιν έγινε μέλος, της Αδελφότητας Θεολόγων "Η Ζωή" και το 1960 της Αδελφότητας Θεολόγων "Ο Σωτήρ", απ' όπου κι αποχώρησε το 1972 για να γίνει μοναχός στην Ιερά Μονή Πεντέλης, στην οποία έμεινε μέχρι το θάνατό του.

Ήταν τακτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, της Πανελλήνιας Ένωσης και του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2000, βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών με το βραβείο Α' τάξεως και το Χρυσό Μετάλλιο, για τη λογοτεχνική και την εν γένει προσφορά του στα γράμματα, αλλά και στην κοινωνία.

Η Σύγκλητος της Ακαδημίας Φλωρεντίας, Τεχνών, Λογοτεχνίας, Επιστημών, Εργασίας και Θεάματος, στις 24 Νοεμβρίου 2001, τον ανακήρυξε Επίτιμο Ακαδημαϊκό με χρυσό Μετάλλιο, "Για την ένθερμη και γενναιόδωρη συμβολή του στην επιβεβαίωση των υψηλότερων ιδανικών της ζωής, για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό".

Για τους ιδίους λόγους, βραβεύτηκε από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία Αιγίου και το Δήμο Αιγίου στο χώρο της αίθουσας του Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου πλήθος συμπολιτών του, τίμησε τον σεβάσμιο Γέροντα για το έργο του.

Ας θυμηθούμε μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές του στην TV - ΒΙΝΤΕΟ:


star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου