Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

0
Πώς ξεκινάει το ιστορικό μέσα στο Νοέμβριο του 2013
8/11/2013 Πρόταση νόμου κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Γιουσούφ Χαλάτσογλου. «Η πρόταση νόμου κατατέθηκε με σκοπό την λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί καθώς έμεινε όρθια επί 481 χρόνια με τις προσευχές του μουεζίνι και είναι ένα σύμβολο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης».Αντίστοιχο αίτημα είχε εκφράσει προ λίγων εβδομάδων και ο μουεζίνης της Κωνσταντινούπολης. Ο μουεζίνης στην ομιλία του στο Μπλέ Τζαμί μετά την προσευχή του Μπαϊραμιού είχε δηλώσει πως «η Αγία Σοφία κλαίει. Η Αγία Σοφία ψάχνει τους προσκυνητές της. Mε την άδεια του Θεού μια μέρα, όλοι μαζί θα προσευχηθούμε κάποιο μπαϊράμι στην Αγία Σοφία».

16/11/13 «Κοιτάμε την καημένη την Αγιά Σοφιά και ευχόμαστε να επιστρέψει στις καλές τις ημέρες» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Ερντογάν και εισηγήθηκε να ξαναγίνει τζαμί η Αγιά Σοφιά.
«Στο παρελθόν ήταν δυνατόν να αποδεχόμαστε πρώην τεμένη να λειτουργούν ως μουσεία. Τώρα όμως υπάρχει μια διαφορετική Τουρκία», είπε ο Μπουλέντ Αρίντς, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη.

25/11/13 Η Τουρκική Εθνική Φοιτητική Ένωση-[Milli Türk Talebe Birliği], ξεκινά μια εκστρατεία για να συγκεντρώσει έγγραφες δηλώσεις από όλη την τουρκική επικράτεια για την λειτουργία του ναού της Αγίας Σοφίας ως τζαμί που «αποτελεί το σήμα του Προφήτη, την νίκη του κατακτητή, και ένδειξη της μεγάλης Τουρκίας- Η Αγία Σοφία να γίνει τζαμί».
Η εκστρατεία άρχισε στις 24 Νοεμβρίου, την ημέρα που μετατράπηκε σε μουσείο.
Η καμπάνια λέει ότι «στις 29 Μαΐου που είναι η επέτειος της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης θα τερματιστεί η εκστρατεία των υπογραφών και θα παραδοθούν στον πρωθυπουργό».

Ω ΘΡΑΣΟΣ ΑΠΥΘΜΕΝΟ  ΤΩΝ ΝΕΟΘΩΜΑΝΩΝ!!

Δεν πρόκειται να σταθούμε στις χλιαρές ανακοινώσεις, αλλά θα αναδείξουμε την άμεση συγκινητική πρωτοβουλία που υποστηρίχθηκε από δεκάδες ιστολόγια να συγκεντρωθούν υπογραφές για να επαναλειτουργήσει η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ως ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΝΑΟΣ.

Πλέον οι Τούρκοι έχουν δείξει τις αληθινές προθέσεις τους και δεν σέβονται το μνημείο αυτό της Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Πολιτισμικής Κληρονομιάς, ώστε να του στερήσουνε  ακόμη και την λειτουργία του σαν Μουσείο στο μέλλον.

Άραγε γιατί οι Τούρκοι μαζεύουν υπογραφές;

Ακριβώς για να νομιμοποιήσουν τους σχεδιασμούς τους, να αναβιώσουν την Οθωμανική Αίγλη του παρελθόντος με βιτρίνα πλέον την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και να δημιουργήσουν τετελεσμένα, δηλ. ότι είναι οι φυσικοί και νόμιμοι κληρονόμοι αυτού του Παγκοσμίου Σεβάσματος.

Να λοιπόν γιατί μας προπαγάνδιζαν με τα τουρκικά σήριαλ την ¨¨ένδοξ稨 ιστορία τους.

26 Νοεμβρίου 2013

 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ και ήταν  ισοδύναμη με τα σχέδια τους δηλ. να μετατρέψουν την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ από μουσείο σε τζαμί.

 Υπογράψτε ώστε η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ να λειτουργήσει ξανά ως Ορθόδοξος Ναός.

http://www.avaaz.org/el/petition/Se_kathe_politi_toy_kosmoy_Ypograpste_oste_i_AGIA_SOFIA_na_leitoyrgisei_xana_os_Orthodoxos_Naos/?copy  ο σύνδεσμος που σας οδηγεί στην ψηφοφορία.

Γιατί είναι σημαντικό;

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ δημιουργήθηκε από Ορθόδοξους Χριστιανούς και λειτούργησε ως Ορθόδοξος Ναός για αιώνες. Κάθε άλλη χρήση της είναι καταχρηστική και παράνομη και προσβάλλει την Ορθόδοξη Πίστη της οποίας υπήρξε το κέντρο της.

Είναι σημαντική κάθε ψήφος γιατί οι ηγεσίες σιωπούν. Είναι σημαντική κάθε ψήφος για να κατατεθεί απέναντι στην θέληση των Τούρκων να μετατρέψουν την Αγιά Σοφιά σε τζαμί. Είναι σημαντική κάθε ψήφος για πνευματικούς λόγους και δείχνει πως κατανοούμε το βάρος της ευθύνης της κληρονομιάς που φέρουμε ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Κάθε ψήφος είναι ένα κερί δέησης προς τον Κύριό μας να δώσει ώστε να ξαναλειτουργήσει η Αγιά Σοφιά ως Ορθόδοξος Ναός όπως της αρμόζει.

Πρόκειται για ένα δημοψήφισμα που – αν μη τι άλλο – κάνει καλό στην καρδιά μας… εν μέσω των βασάνων που διερχόμαστε σαν ΕΘΝΟΣ και αναπτερώνει το πεσμένο ηθικό μας.

Από 26 Νοεμβρίου μέχρι  5  Δεκεμβρίου έχουν συγκεντρωθεί και έχουν ξεπερασθεί οι 6500 ψήψοι.

Μία κατά αρχήν ένδειξη ότι οι άνθρωποι αντιδρούν στα παραπάνω άνομα σχέδια.

 Και φυσικά τώρα είναι ένα μικρό ρυάκι διαμαρτυρίας. Από  την ΠΙΣΤΗ και την ΘΕΛΗΣΗ μας εξαρτάται αν γίνει ποτάμι και χείμαρρος για να ((πνίξει)) βέβηλους σχεδιασμούς.

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ανήκει σε όλο τον κόσμο και έχει ΟΡΘΟΔΟΞΗ χιλιόχρονη υπόσταση.

Αυτό πρέπει να διατρανωθεί σε κάθε γωνιά της γης και σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο που σέβεται την αλήθεια της Παγκόσμιας Ιστορίας.

Αν ρωτάτε ποιό θα είναι το όφελος;

Τώρα αυτό που περνάει από το χέρι μας σύννομα, αυτό κάνουμε.

Και δεν θα μπορούν να μας πουν τα μικρά παιδιά ¨¨ ότι δεν κάναμε τίποτε ακόμη και σε αυτό το απλό πράγμᨨ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Υ. Γ Θεώρησα υποχρέωση μου  να καταγράψω το ιστορικό αυτών των ενεργειών  και την συλλογική προσπάθεια ανθρώπινων καρδιών- ψηφοφόρων που πάλλονται από ΧΡΙΣΤΟ και ΕΛΛΑΔΑ και μάλιστα σε όλη την Υφήλιο. Μια μικρή ηλιαχτίδα ότι η  Ελλάδα και η Αλήθεια της  δεν έχουν πεθάνει ακόμα όπως επιθυμούν κάποιοι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου