Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Παγκόσμια συγκίνηση: Εντόπισαν το παλάτι όπου ΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ο Ιησούς Χριστός!!!

12019
Αν ισχύει, αναμένεται να προσελκύσει προσκυνητές από ολόκληρο τον κόσμο: Αρχαιολόγοι δηλώνουν πως…ανακάλυψαν τα ερείπια του παλατιού του Ηρώδη όπου ο Πόντιος Πιλάτος δίκασε τον Ιησού Χριστό πριν τη σταύρωσή του.
Σύμφωνα με την Washington Post, τα ερείπια ανακαλύφθηκαν πριν από περίπου δέκα χρόνια από αρχαιολόγους που έκαναν ανασκαφή δίπλα στο μουσείο David στο πλαίσιο εργασιών για την επέκτασή του.
Ο αρχαιολόγος Amit Re’em δήλωσε στην εφημερίδας ότι μεταξύ των ευρημάτων υπάρχουν οι βάσεις των θεμελίων.
Μετά από χρόνια ερευνών, ιστορικοί και αρχαιολόγοι ισχυρίζονται τώρα ότι είναι σχεδόν σίγουρο πως πρόκειται για το παλάτι του Ηρώδη, που βρισκόταν στη δυτική πλευρά της παλιάς πόλης των Ιεροσολύμων, κοντά στο μουσείο David. Αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως είναι αν όντως σε αυτό το συγκεκριμένο παλάτι έγινε η δίκη του Ιησού.

Η σύγχυση προκύπτει από τις διαφορετικές ερμηνείες των τεσσάρων ύμνων της Κενής Διαθήκης που περιγράφουν την δίκη του Χριστού. Οι υποστηρικτές της άποψης ότι τα ερείπια ανήκουν στο παλάτι του Ηρώδη αναφέρονται ειδικά στον Υμνο του Ιωάννη που περιγράφει πως η δίκη έλαβε χώρα δίπλα σε μια πύλη και ένα πέτρινο μονοπάτι, που οι αρχαιολόγοι ταυτίζουν με το συγκεκριμένο σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου