Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ταξιάρχης Μιχαήλ Μανταμάδου Λέσβου: Ένα ακόμα χειροπιαστό θαύμα!!!

Ένα θαύμα για πιστούς και απίστους!!!
 Άγιοι Αρχάγγελοι:Μιχαήλ,Γαβριήλ,Ραφαήλ
Είναι η ίδια εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαήλ αυτό που βλέπεται στις φωτογραφίες από το ομώνυμο μοναστήρι  στο χωριό Μανταμάδος Λέσβου.Υπάρχει όμως μια πολύ μεγάλη διαφορά!!! Στην επάνω φωτό ο Ταξιάρχης είναι με ανοιχτό το στόμα, ενώ στην κάτω με κλειστό, όπως είναι καθημερινά όταν επισκέπτεται κάποιος τον ιερό ναό για να προσκυνήσει.
Τι έχει συμβεί;;;
Η επάνω φωτό είναι τραβηγμένη προ 20ετίας περίπου από προσκυνητή που είχε πάει εκεί για να προσκυνήσει.Καθώς περίμενε στη σειρά,καθ' ότι πολύς κόσμος συρρέει καθημερινά εκεί, μια γυναίκα μπροστά του προσεύχονταν με δάκρυα στα μάτια στον άγιο να την βοηθήσει σε ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζε.Και τότε όλοι οι παριστάμενοι έμειναν έκθαμβοι, όταν το στόμα του Ταξιάρχη στην εικόνα άνοιξε σαν να της μιλούσε.Ο προσκυνητής που προείπαμε,καθώς είχε φωτογραφική μηχανή μαζί του, απαθανάτισε το φοβερό αυτό στιγμιότυπο.Ήταν ένα φοβερό θαύμα του Ταξιάρχη που συγκλόνισε τότε τους παριστάμενους προσκυνητές και που θα συνεχίζει να συγκλονίζει όσους βλέπουν αυτή τη φωτό και μαθαίνουν για το θαύμα. Η αγία εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαήλ είναι ανάγλυφη, φτιαγμένη από χώμα και το αίμα των μοναχών που κατεσφάγισαν από πειρατές κατά την διάρκεια επιδρομής και λεηλασίας του μοναστηριού.
Την διπλή αυτή φωτογραφία μου την είχε δώσει ένας εκλεκτός φίλος και αδελφός εν Χριστώ.Κατά την μετακόμισή μου από την Αθήνα στην γενέτειρά μου Βαλύρα Ιθώμης Μεσσηνίας για μόνιμη εγκατάσταση το 1994, η  φωτογραφία αυτή είχε εξαφανιστεί μέσα σε πακέτα σημειώσεων και βιβλίων.Παρά τις επίμονες κατά καιρούς προσπάθειές μου για τον εντοπισμό της,αδυνατούσα να την βρώ.Ξαφνικά προ ολίγων ημερών,κατά την εορτή των Αγιών Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, βρέθηκε, από εκεί που δεν το περίμενα, απροσδόκητα μπροστά μου!!! Τυχαίο;;;  Ο καθένας ας το ερμηνεύσει όπως θέλει.Εκείνο που με ενδιέφερε πάντα ήταν να γίνει γνωστό το θαυμαστό αυτό γεγονός στους πάντες.Σε πιστούς, σε απίστους και σε ...''ηθοποιούς της'' αθεϊας.
Γιάννης Ερρίκου Λινάρδος       

Σύντομο ιστορικό:
Ταξιάρχης ΜΙΧΑΗΛ Μανταμάδου Λέσβου, είναι ένα από τα πιο συγκλονιστικά προσκυνήματα της Ορθοδοξίας, δώρο της Αγάπης του Χριστού, στον ευσεβή λαό μας, που ασταμάτητα προστρέχει στην Χάρη του Αρχιστρατήγου και βρίσκει πάντα εκπλήρωση στους πόθους και τα δίκαια αιτήματά του, αφού σαν αστραπή προστρέχει ο Ταξιάρχης, βοηθός, τιμωρός, γιατρός, προστάτης, φίλος.
Το θαυμαστό ιστορικό, που τόσο εκφραστικά έχει καταγράψει ο Πρωτοπρεσβύτερος Ευστράτιος Δήσσος, προϊστάμενος του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου, εκτυλίσσεται στα μαύρα χρόνια των Σαρακηνών πειρατών, τότε που ο τρομερός Σιρχάν, επιχείρησε να κουρσέψει τον Στένακα της Λέσβου και ταυτόχρονα χτύπησε και σκότωσε τους μοναχούς του Μοναστηριού, αλλά τότε είναι που φάνηκε ξαφνικά μπροστά τους ο Ταξιάρχης με το σπαθί του και κατέκοψε τους απάνθρωπους και ασεβέστατους πειρατές του Αιγαίου!..
Την ανάγλυφη μορφή του, έπλασε τότε με το αίμα των σφαγιασμένων μοναχών και με πηλό, όπως ακριβώς την είδε, ο μοναδικός μοναχός που θελήματι Θεού επέζησε και είναι αυτή που αντικρίζει με δέος και σήμερα ο προσκυνητής!

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ιστορία αυτή είναι μια πραγματική περιπέτεια, που αξίζει να τη διαβάσει ο καθένας, για να απολαύσει τη συγκίνηση και τα θαύματα του Αρχαγγέλου!

Κάθε τόσο άλλωστε, κυκλοφορεί και αποστέλλεται στους ευσεβείς φίλους του Ταξιάρχη, το περιοδικό που εκδίδει ο Ιερός Ναός και περιέχει κάθε φορά και ένα συγκλονιστικό, πέρα από την ανθρώπινη λογική, θαύμα του Αρχιστρατήγου των άνω Δυνάμεων, που έγινε στις ημέρες μας!!!


“Έχων σε προστάτην και βοηθόν,
φύλακα και ρύστην, της ψυχής μου της ταπεινής
Μιχαήλ πρωτάρχα και μέγα Ταξιάρχα
εν ώρα του κινδύνου Συ μοι βοήθησον”


δυσωπούμεν υμάς ημείς οι άναξιοι,
ίνα ταις υμών δεήσεσι τειχίσητε ημάς,
σκέπη των πτερύγων της αΰλου υμών δόξης,

φρουρούντες ημάς προσπίπτοντας εκτενώς καιβοώντας . εκ των κινδύνων λυτρώσασθε ημάςως Ταξιάρχαι των άνω Δυνάμεων”. “Των Ουρανίων Στρατιών Αρχιστράτηγοι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου