Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Η Τουρκία να προστατεύσει την χριστιανική κληρονομιά

Η Δημοκρατική Αντιπρόσωπος της Πολιτείας Καλιφόρνιας στο Αμερικανικό Κογκρέσο Linda Sánchez με ψήφισμά της καλεί την Τουρκία να προστατεύσει την χριστιανική της κληρονομιά.
Συγκεκριμένα στο ψήφισμα της με τε τίτλο «Καλώντας την Τουρκική Δημοκρατία να προστατεύσει τη Χριστιανική της Κληρονομιά και να Επιστρέψει τις Κατασχεθείσες Εκκλησιαστικές Ιδιοκτησίες» αναφέρει τα εξής:
«Η ελευθερία να λατρεύεις και να εξασκείς τη θρησκευτική σου πίστη αποτελεί δικαίωμα, το οποίο θα πρέπει να προστατεύεται και να είναι εφικτό για όλους. Γι’ αυτό το λόγο είμαι υπερήφανη να…συμπράξω με τους συναδέλφους μου, καλώντας την τουρκική κυβέρνηση να θεραπεύσει προηγούμενες αδικίες και να επιστρέψει τους κατασχεθέντες θρησκευτικούς χώρους στους νομίμους κατόχους τους.
Οι εν λόγω χώροι κατέχουν ειδική πολιτιστική και θρησκευτική σημασία για τις ομάδες, που τους έχουν χαθεί. Ως υπογράφουσα χώρα της Διακήρυξης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με την υποχρέωση να σέβεται τα θρησκευτικά δικαιώματα, ελπίζω ότι η Τουρκία θα επιστρέψει τους εν λόγω χώρους στα ενδιαφερόμενα μέρη, ώστε να μπορέσουν να ανακαινισθούν και να διατηρηθούν για τις μελλοντικές γενεές».
prionokordela

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου