Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Η αγάπη δεν είναι συνήθεια, αλλά επιλογή!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για Η αγάπη είναι τρόπος ζωής
Η αγάπη είναι τρόπος ζωής! Η αγάπη σε μεταμορφώνει, βλέπεις τον κόσμο με άλλα μάτια... αυτά της αγάπης! Αγάπη είναι να μην τον/την περιμένεις για να κάνει το λάθος, αλλά να ξεπερνάς το λάθος του/της! 
Αγάπη είναι να συγχωρείς! Αγάπη είναι να προσπαθείς! 
Για να προσπαθείς χρειάζεται διάθεση, η οποία θα σε σηκώνει κάθε φορά που, ανθρωπίνως, θα σταματά η προσπάθεια, κάθε φορά που θα πέφτεις. Η διάθεση γεννιέται στην καρδιά, απ' όπου πηγάζει η αγάπη για τους στόχους που έχεις θέσει και προσπαθείς να πετύχεις. 


Αγάπη είναι η εμπιστοσύνη! Δεν νοείται αγάπη όταν περνά ο καιρός και εξαντλείται όλη η προσπάθεια στο αν υπάρχει εμπιστοσύνη ή όχι. Η αγάπη είναι βίωμα και όχι «παιχνίδι»! Δεν εξαρτάται η αγάπη από την διάθεση για «παιχνίδι», αλλά δημιουργεί την διάθεση για προσπάθεια. 

Η αγάπη είναι υπέρβαση και αγώνας για την σωτηρία! Δεν νοείται να επιλέγεις κάποιον ως καθοδηγητή για την σωτηρία και να αμφισβητείς συνεχώς κάθε του κίνηση.

Καρδιά χωρίς αγάπη έχει ο άνθρωπος χωρίς ανάσα, δηλαδή ο άνθρωπος που είναι νεκρός! Μόνο για τους νεκρούς έχει σταματήσει η προσπάθεια. Ακόμη και η μοιρολατρική αποδοχή «αφού δεν αλλάζει τίποτα, ας παραμείνει η κατάσταση ως έχει» θεωρείται πνευματικός θάνατος, γιατί με αυτή μένουμε στην απραξία.

Η αγάπη είναι η αλήθεια, το φως, η χαρά, είναι ο Θεός! Μέσα από την χαρά της αγάπης μόνο μπορείς να διακρίνεις την λάμψη της αλήθειας, που είναι η σωτηρία μας! Η θέωση! Η θέα του προσώπου Του! Ο παράδεισός μας!

+Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος 
Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου