Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Εις μνήμην της μητέρας μου Κωνσταντίνας, συζύγου Σπήλιου Κούνα

Κατά την εξόδιο τις 5 Μαρτίου 20017 στον Ιερά Ναό Ιωάννου Προδόμου Ξηροκαρύταινας Αρκαδίας, ο π. Νεκτάριος μεταξύ άλλων ανάφερε ότι χτες κοιμήθηκε η γερόντισσα Κωνσταντίνα, η οποία σε αυτό τον Ναό σαράντισε κατά την γέννησή της το 1907. 
Επίσης εδώ βαπτίσθηκε, εδώ παντρεύτηκε. Ακόμα μέχρι το τέλος της ζωής της που την κοινωνάγαμε και την εξομολογούσαμε, τον βαπτιστή Άγιο Ιωάννη είχε ως προστάτη της. 
Είχε την ευλογία από τον Θεό να αποκτήσει 4 παιδιά, 23 εγγόνια, 14 δισέγγονα και 2 τρισέγγονα. 
Τώρα θα αναπαυτεί στον κοιμητήριο του χωριού, της Αγίας Μαρίνας και ο Κύριος να την αναπαύει εν χώρα ζώντων.
    

Στην συνέχεια είπα πάνω από το μνήμα σου ως παιδί σου αυτά: «Μάνα το χωριό μας έχει πέσει σε μεγάλο πένθος. Κλαίει ο κάμπος, πενθεί ο Καρδαράς, κι αν τα βουνά το μάθανε κι αυτά έμειναν βουβά, αν είχανε λαλίτσα θα σου έστελναν λαλιά. Θα περπατούσες μάνα, τους έδωσες χαρά. Χάσαμε την ομορφιά σου και όλη σου τη λεβεντιά. Καλό σου ταξίδι μάνα. Ο Θεός να σε κατατάξει εκ δεξιών του Πατρός και το κουρεσμένο κορμί σου αναπαύεται εδώ στην Αγία Μαρίνα. Αλλά το πνεύμα σου υπάρχει εν ουρανοίς. Και εκεί που είσαι μάνα στρώσε μεγάλο τραπέζι, όπως μας περίμενες στο σπιτικό μας. Ο π. Νεκτάριος και εμείς θα σε μνημονεύουμε όσο ζούμε.

Στον Αγιο-Γιάννη τον Πρόδρομο, ερχόσουνα πότε προσκυνητής, πότε για χαρές, πότε για λύπες, και σήμερα μετέβει η φωτογραφία σου για να μνημονεύουμε τα νιάτα σου. Προσευχόμαστε για την ανάπαυση της ψυχής σου. Εδώ θα μείνουν τα βουνά με τα νερά τα κρύα, κι απ’ τους ανθρώπους μονάχα μένει η φωτογραφία, η αιώνια ψυχή φεύγει για οτν δημιουργό της Θεό».

Ο γιος σου Απόστολος Κούνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου