Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Βουλκάνο:Η βρύση του Τζούμη-Μια πηγή ζωής από την αρχαιότητα!

Η ιστορία της, από τα χρόνια που κτίστηκαν τα μοναστήρια της Παναγίας της Βουλκανιώτισας , είναι άρρηκτα δεμένη με την μεγάλη εορτή της κοίμησης της Θεοτόκου τον 15αύγουστο. Ιδιαίτερα στα χρόνια που το μόνο μεταφορικό μέσο ήταν τα άλογα και τα γαϊδούρια , η βρύση του Τζούμη ήταν απαραίτητος σταθμός προκειμένου να  ξαποστάσουν και να δροσιστούν άνθρωποι και ζώα.
Στην φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά οι Βαλυραίοι: Αναστάσιος Μπουρίκας(Κατσιμούλας), Ερρίκος Λινάρδος, Αικατερίνη Μπουρίκα και ο Παναγιώτης Στρατής. Ουδείς εκ των εικονιζομένων βρίσκεται σήμερα εν ζωή.
Πολλές ήταν οι πηγές τριγύρω στην Ιθώμη,στο ιερό βουνό της Μεσσηνίας,στα χρόνια τα παλιά.Τούτο λένε οι γραφές,οι μαρτυρίες, οι παραδόσεις και τα σημάδια που άφησαν στις μνήμες και στη γής από το πέρασμά τους.Μία από τις λίγες που απέμειναν και προσφέρουν ζωή ακόμα είναι η βρύση του Τζούμη,που αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή.Οι υπόλοιπες στέρεψαν στο διάβα των αιώνων από τις γεωλογικές μεταβολές,την αποψίλωση του εδάφους λόγω πυρκαγιών, κ.λ.π. Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου