Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΜΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ;

jesusteaser
Το μυστηριώδες αποτύπωμα του Χριστού
Πορφύρης Δ - Σταφυλά Π
Μια νοικοκυρά στην πρωτεύουσα του Καμερούν επιβεβαιώνει ότι ο Χριστός της εμφανίστηκε στα μέσα Απριλίου.  Από τότε χιλιάδες χριστιανοί αλλά και περίεργοι συρρέουν στο σπίτι της θεοσημείας που μεταβλήθηκε σε προσκύνημα. Στη συνοικία Yaoundé όπου διαμένει η κ. Amougui διαβεβαιώνει ότι έγινε μάρτυρας μιας μυστηριώδους επίσκεψης την Τρίτη 15 Απριλίου και ενώ αυτή μια ένθερμη χριστιανή διένυε μια περίοδο νηστείας. Δηλώνει απερίφραστα ότι πρόκειται για τον Χριστό.

«Ο Γιος του Θεού έφερε μακριά μαλλιά και γενειάδα ενώ μια αχλύ ζωντανού φωτός τον περιέλουζε» εξηγεί στο APA.Αλλά εκτός της εμφάνισης, ο Χριστός άφησε και μια μαρτυρία αποτύπωσης στον τοίχο.
cropped520_Prince

Πολλοί γείτονες αρχικά έσπευσαν να τραβήξουν βίντεο και να φωτογραφίσουν το αποτύπωμα. Ισχυρίζονται ότι αναγνωρίζουν τη μορφή Του και στο οπτικοακουστικό υλικό. Τα νέα γρήγορα διαδόθηκαν σε όλη την πόλη και χιλιάδες άτομα παρελαύνουν νυχθημερόν για να δουν την αχειροποίητη «εικόνα του Χριστού». Αφήνουν κεριά και λουλούδια. Η αστυνομία ήταν παρούσα για την τήρηση της τάξης. Οι εκκλησιαστικές αρχές ως συνήθως είναι επιφυλακτικές σε τέτοιου είδους εμφανίσεις.
POP

Η Πρεσβυτεριανή Εκκλησία ανταγωνιζόμενη την Καθολική μίλησε για « σατανική εκδήλωση ». Σημειωτέον ότι λίγο πιο μακριά από το σημείο της διατεινόμενης εμφάνισης, τον Μάιο του 1986, η Παναγία είχε εμφανισθεί σε μια κωφάλαλη η οποία ξαναβρήκε τη φωνή της. (afrik.com)
imagesCANCTJD1

Το γεγονός της αποτύπωσης με εκτενή του ρεπορτάζ κάλυψε και ο γαλλικός τύπος(france 24) που δέσμιος του ορθολογισμού του έσπευσε να το απομυθοποιήσει ως « μούχλα στον τοίχο».Για τους νεογάλλους δεν ισχύει η ρήση ενός διαφωτιστή του Βολταίρου ότι « κι αν δεν υπήρχε Θeός οφείλαμε να τον επινοήσουμε .»
pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου