Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: ”Ποιά Προεδρία; Σκοπός τους είναι να μας πουλήσουν… εξευτελιστήκαμε σαν χώρα”

Αλεξανδρουπόλεως  Άνθιμος
Νέα πολιτικού περιεχομένου παρέμβαση πραγματοποίησε με συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό maximum 9.36 o Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως  Άνθιμος.
”Ποιά Προεδρία; Σκοπός τους είναι να μας πουλήσουν… εξευτελιστήκαμε σαν χώρα” σχολίασε δεικτικά...Αναφέρθηκε ακόμη στα γεγονότα του καρναβαλιού στο Άργος Ορεστικό χαρακτηρίζοντάς τα “ανοησία” και “αηδία”.
Μίλησε για μια κοινωνία που πάσχει, μια “παράλληλη κοινωνία”-όπως είπε χαρακτηριστικά- που κλέβει, παίρνει μίζες κλπ.‘Έρχεται το ίδιο το κράτος και θωπεύει τις αδυναμίες των πολιτών προκειμένου να τους κλέψει” σχολίασε με αφορμή και τη λειτουργία καζίνο στην περιοχή.
Χαρακτήρισε “προχειρότητα” το ζήτημα του 25ευρου στα νοσοκομεία και την κατόπιν ανάκλησή του και συμπλήρωσε με αγανάκτηση πως για ένα νόμο μισής σελίδας χρειάζονται πάνω από 200 σελίδες ερμηνευτικής εγκυκλίου, που σημαίνει πως “ή εμείς είμαστε ανόητοι ή κάνουν το νόμο διάτρητο με παραθυράκια”.
Τόνισε πως ακόμη και σήμερα κάποιοι πλουτίζουν στις πλάτες των άλλων για αυτό πρέπει να το προλάβει η πολιτεία. “Δεν μπορείς να πίνεις το αίμα του διπλανού σου. Είναι ατιμία” είπε…
Κατέκρινε επίσης τα ενερυχοδανειστήρια και στηλίτευσε το γεγονός πως κάποιοι αναγκάζονται να πουλήσουν τις βέρες του γάμου τους για να ζήσουν.
radiomax.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου