Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΟΣ ΤΟΥΡΚΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ!

Πολύτιμοι εν Κυρίω αδελφοί μου, "χαίρετε"! Κατάφερα τελικά να μαζέψω το κουράγιο μου και, παίρνοντας θάρρος από τα αδέλφια μου του φόρουμ, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας την "περιπέτειά" μου στον δρόμο της πίστης. Ελπίζω ο αγώνας  μου να είναι ενθαρρυντικός και για τους αδελφούς που έχουμε την ίδια πίστη.

Η εν Χριστώ Ζωή μου άρχισε πριν από 6 χρόνια, αδέλφια μου. Προέρχομαι από μουσουλμανική οικογένεια και ζω σε μια συνοικία, όπου βιώνονται έντονα οι επιδράσεις του κοινωνικού περίγυρου και της γειτονιάς. 
Δυστυχώς στα νιάτα μου άρχισα κι εγώ να σκέφτομαι σαν τους ανθρώπους του περιβάλλοντός μου. Όμως ένιωθα πάντα μέσα μου κάτι ανικανοποίητο, κάποιο κενό. Επιστρέφοντας από το στρατιωτικό η κατάστασή μου επιβαρύνθηκε. Εκτελούσα τα καθήκοντα της (τότε) θρησκείας μου, αλλά δεν έβρισκα εσωτερική ανάπαυση. Επίσης, άρχισα να πληγώνω τους ανθρώπους και, ειδικότερα,  εκείνη η εσωτερική μου κατάσταση έφερε το γάμο μου λίγο πριν το διαζύγιο. 


Είχα αρχίσει να αναζητώ την ευτυχία όχι μέσα στο σπιτικό μου αλλά σε άλλα περιβάλλοντα. Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι την περίοδο του ραμαζανιού (νηστείας) αποφάσισα να επικοινωνήσω με τον Θεό διά της προσευχής. Τον παρακάλεσα να μου δείξει τον σωστό δρόμο, επειδή έκανα κακό στους γύρω μου και τον εαυτό μου. 

Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνο το βράδυ, που ήταν το σημείο επιστροφής μου στη Ζωή. Είδα τον Κύριο Ιησού στο όνειρό μου, που πολεμούσε για μένα εναντίον του διαβόλου, σε ένα πεδίο μάχης. Μαζί Του βγήκα νικητής, αλλά το παράξενο ήταν πως αποκάλεσα τον Ιησού Χριστό "Κύριο". Όταν ξύπνησα και αξιολόγησα την κατάσταση, αναστατώθηκα... Επί μία εβδομάδα έβλεπα το όνειρο αυτό, το είδα 3-4 φορές. Με τη βοήθεια ενός φίλου μου, βρήκα μια Καινή Διαθήκη.

Όταν την πρωτοδιάβασα, δεν κατάλαβα τίποτα. Ήρθα σε επαφή με μια εκκλησία που υπήρχε στη γειτονιά μου. Οι αδελφοί εκεί με βοήθησαν κι εξακολουθούν να βοηθούν στην πνευματική μου πρόοδο. Ξανάρχισα την ανάγνωση της Καινής Διαθήκης. Αδελφοί μου, αυτή τη φορά με φώτισε το Άγιο Πνεύμα. Σιγά-σιγά άρχισα να νιώθω ανάπαυση στην ψυχή μου. Αποδέχτηκα ότι ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΖΩΗ και κατάλαβα ότι είμαι κι εγώ παιδί του ΘΕΟΥ. Ο δρόμος μου όμως ήταν γεμάτος δυσκολίες. Οι οικείοι μου παρατήρησαν τις αλλαγές μου και δεν με αποδέχτηκαν. Ακόμα και η σύζυγός μου δεν δέχεται πάντα τις αλλαγές μου και, σε μια στιγμή, έφτασε να με αποκαλέσει έτσι: "Ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ"...

Επιθυμώ και οι άνθρωποι του περιβάλλοντός μου να γνωρίσουν τον Κύριο και να γίνουν δικοί Του. Μάλιστα, αδέλφια μου, παρά το γεγονός ότι η ζωή μου εν Χριστώ είναι γεμάτη δυσκολίες, εξακολουθώ να βαδίζω τον δρόμο του ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ. Περνάμε από τη στενή και τεθλιμμένη οδό. Προσεύχομαι να σωθούν κι αυτοί που δεν έχουν βάλει ακόμα στη ζωή τους τον Κύριο. Θα σας παρακαλέσω, επίσης, να προσευχηθείτε, για να αγγίξει ο Κύριος τις ψυχές της κόρης μου και της γυναίκας μου. Εύχομαι το 2009 (Σ.Σ. ΤΟΤΕ ΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ) να φέρει σε όλους τους πιστούς αδελφούς μου ανάπαυση, ευτυχία και ευλογία. Η ΧΑΡΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΣ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
Posted: 19 Dec 2012 01:18 PM PST
Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Χαράλαμπου Άνδραλη «Νεομάρτυρες της Ορθοδοξίας στον 20ο και 21ο αιώνα», με αναφορά σε Αγίους Μάρτυρες της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας ανά τον κόσμο.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο μαρτυρολόγιο, μια εκτενή μελέτη πάνω σε γνωστούς και άγνωστους μάρτυρες, διαφόρων εθνικοτήτων. Χωρισμένο σε δύο μέρη, ένα για τους μαζικούς διωγμούς και ένα για τα μεμονωμένα μαρτύρια, προκαλεί το ενδιαφέρον του αναγνώστη, που πιθανότατα αγνοεί την ύπαρξη των νεομαρτύρων αυτών.

Η αναφορά ξεκινάει από τους 222 Κινέζους Νεομάρτυρες του 1900 και καταλήγει με χρονολογική σειρά στον νέο Ιερομάρτυρα π. Δανιήλ Σισόγιεφ που μαρτύρησε το 2009.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, «Κάνει πράγματι εντύπωση το εύρος των διωκτών του Χριστιανισμού. Είδαμε Εβραίους - Σιωνιστές, Μουσουλμάνους, άθεους, ειδωλολάτρες, αιρετικούς σατανιστές,όλοι εναντίον της μοναδικής αλήθειας. Όλοι στην υπηρεσία του ανθρωποκτόνου διαβόλου κατά των φίλων του Χριστού. Και είναι τρανή απόδειξη της αλήθειας της Ορθοδοξίας οι μάταιες προσπάθειες που κάνουν για να σβήσει ο Χριστιανισμός, ο οποίος ακόμα και σήμερα έπειτα από 2000 και πλέον έτη ανηλεούς διωγμού, φωτίζει τις ψυχές των ανθρώπων».

Πρόκειται για ένα βιβλίο μοναδικό στο είδος του, που δεν πρέπει να λείπει από καμία χριστιανική (και όχι μόνο) βιβλιοθήκη. Σε δύσκολους και αντιχριστιανικούς καιρούς, η μελέτη αγιασμένων προτύπων που έζησαν στην εποχή μας, μεταφέρει λίγο από τη δύναμη και το μαρτυρικό φρόνημα τους στους σημερινούς χριστιανούς.

Σελίδες: 176
Τιμή Βιβλίου: 9,90 ευρώ
Αποστέλλεαι με αντικαταβολή σε ολόκληρη την Ελλάδα
Τηλέφωνο Παραγγελιών: 6982005670

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου