Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Σπείρα εξαπατούσε κληρικούς σε όλη την Ελλάδα


Σε Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, τη Μυτιλήνη, την Κω, την Αριδαία και το Αγρίνιο
Σπείρα αποτελούμενη από 10 άτομα, η οποία διέπραττε απάτες σε βάρος κληρικών, εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές.
Στο κύκλωμα, το οποίο δρούσε από το Δεκέμβριο του 2011 έως τον περασμένο Μάρτιο, έπεσαν συνολικά 24 κληρικοί από διάφορες περιοχές της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης, από τους οποίους απέσπασαν συνολικά 455.000 ευρώ. Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους 52 κληρικούς, από διάφορες περιοχές της χώρας, αξιώνοντας το ποσό των 210.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ως αρχηγός τής σπείρας φέρεται 35χρονος, ο οποίος επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τους ιερείς, στους οποίους συστηνόταν ως εκπρόσωπος του Ταμείου Κληρικών. Στη συνέχεια, με το πρόσχημα ότι δικαιούνται αναδρομικά χρήματα από το εν λόγω Ταμείο, τους έπειθε να καταθέσουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς των συγκατηγορουμένων του και μέσα σε προθεσμία λίγων ωρών, μέρος των χρημάτων που υποτίθεται ότι δικαιούνταν.

Η ανάληψη των χρημάτων γινόταν άμεσα από τους υπόλοιπους δράστες και αφού έπαιρναν το μερίδιό τους, απέδιδαν τα υπόλοιπα χρήματα στον 35χρονο.
Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν πριν από περίπου έξι μήνες συνελήφθη ο 35χρονος στην Πάτρα, μετά από καταγγελία για παρόμοια απάτη. Οι αστυνομικές αρχές της Πάτρας ζήτησαν από όλες της αστυνομικές διευθύνσεις ανά την Ελλάδα να υποβάλλουν εκεί τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για παρόμοια κρούσματα. Όπως αποκαλύφθηκε, καταγγελίες γα τη δράση του κυκλώματος είχαν γίνει στη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, τη Μυτιλήνη, την Κω, την Αριδαία και το Αγρίνιο.
Από τις διαπιστωμένες απάτες οι περισσότερες, 17, έγιναν στην Πάτρα, και οι υπόλοιπες επτά στη Θεσσαλονίκη.

newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου