Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Βαλύρα:Απόπειρα εμπρησμού, ιεροσυλία και διαρκείς διαρρήξεις στην εκκλησία του Κοιμητηρίου

 Μόνιμο φαινόμενο η διάρρηξη του παγκαριού
Η εκκλησία του Άι Γιώργη στο κοιμητήριο Βαλύρας έχει στην κυριολεξία λεηλατηθεί πάρα πολλές φορές από διάφορα κλεφτρόνια  που ''χτυπάνε'' σχεδόν σε καθημερινή βάση το παγκάρι ξαφρίζοντας ό,τι χρήματα βρουν μέσα. Μάλιστα άρπαξαν ακόμα και ένα λεπτό!!! που είχε ...μείνει από προηγούμενο διαρρήκτη.Το φαινόμενο αυτό δεν είναι καινούργιο, αλλά έχει ιστορία χρόνων αφού προ ετών άγνωστοι είχαν κλέψει το σιδερένιο παγκάκι, που υπήρξε εκεί, μαζί φυσικά με το περιεχόμενό του.
Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ένα ξύλινο, με κλειδαριές ''ασφαλείας'', αλλά αυτό είναι ακόμα πιο ευάλωτο και  πιο εύκολη υπόθεση για τα διάφορα αρπαχτικά, που με περισσό θράσος πηγαίνουν και κλέβουν εν ψυχρώ ακόμη και την ημέρα!!!  Εχθές Κυριακή εμφανίστηκε ξαφνικά το απόγευμα ένα αλαφιασμένος μουσάτος, πιθανότατα χασικλωμένος, ο οποίος παρά την ύπαρξη ανθρώπων στο κοιμητήριο, μπήκε στον ναό κρατώντας αιχμηρό αντικείμενο  σπάζοντας με πάταγο το παγκάρι.Στην συνέχεια το ''ξάφρισε'' και ανεχώρησε ανενόχλητος, χωρίς να συμβαίνει τίποτα, προς άγνωστη κατεύθυνση!!!

Ιεροσυλία και εμπρησμός του ιερού ναού
Το τραγικότερο όλων ήταν εχθές το μεσημέρι, όταν άγνωστος που δεν έγινε αντιληπτός, μπήκε μέσα στο ιερό του ναού και αφού κάπνισε το τσιγαράκι του μάρκας marllmporo,στη συνέχεια όταν το τελείωσε, πέταξε τη γόπα στο δάπεδο και την έσβησε.Αλλά δεν σταμάτησε εκεί.Πήρε ένα καρβουνάκι θυμιατού και αφού το τοποθέτησε πάνω στη μοκέτα που ήταν στρωμένη εμπρός στην ιερά πρόθεση, το άναψε και ...ανεχώρησε. Πιθανολογείται ότι παρέμεινε αρκετή ώρα μέσα στο ιερό γιατί μετά την είσοδό του είχαν προσέλθει προσκυνητές και έτσι βρήκε ''καταφύγιο'' εκεί. Λίγη ώρα αργότερα άρχισαν να βγαίνουν καπνοί, οι οποίοι ευτυχώς έγιναν αντιληπτοί έγκαιρα και προσέτρεξε ένας συντοπίτης μας που αντιλήφθηκε το γεγονός και έσβησε τη φωτιά, που αν συνεχιζόταν ο ναός του Άι Γιώργη θα είχε γίνει παρανάλωμα του πυρός.

Θα τους καταγράψουν με κάμερες
Εξαγριωμένοι πιστοί που δεν ανέχονται αυτά τα φαινόμενα στις εκκλησίες της ενορίας μας,με δική τους πρωτοβουλία κατά πληροφορίες, είναι αποφασισμένοι να τους καταγράψουν με κάμερες για να δούμε τις μουτσούνες τους, όπως χαρακτηριστικά λένε, και να τους παραδώσουμε εκτός των άλλων στη δημόσια χλεύη, όποιοι και νάνε απ' όπου κι' αν κατάγονται!!!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου