Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Μεγαλόπρεπος ο εορτασμός του Αγίου Αθανασίου Βαλύρας

Mε μεγάλη θρησκευτική κατάνυξη και λειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη κ.κ. Ευστάθιου εορτάστηκε η εορτή του πολιούχου και προστάτου της Βαλύρας Αγίου Αθανασίου

Παρουσία, πλήθους πιστών από τη Βαλύρα, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή του νέου δήμου Μεσσήνης, γιορτάσθηκε την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011 ο πολιούχος Άγιος Αθανάσιος.
Την παραμονή, τελέσθηκε ο μέγας εσπερινός, και ανήμερα της γιορτής, στην πανηγυρική θεία λειτουργία, χοροστάτησε ο συμπατριώτης μας
Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος Σπηλιώτης, άξιο και λαμπρό τέκνο της γενέτειράς μας. Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας στις (11π.μ.), πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, στους δρόμους και στην πλατεία της Βαλύρας. Την εκδήλωση τίμησαν, όπως προαναφέραμε με την παρουσία τους ο άγιος Ευστάθιος, δεκάδες Σπαρτιάτες και Μεσσήνιοι κληρικοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του νέου εκκλησιαστικού συμβουλίου και του σεβάσμιου ιερέα μας πατήρ Ιωάννη Φωτεινού, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος μετά των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος Ιθώμης Τάσος Ηλιόπουλος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαλύρας, Κώστας Γεωργακόπουλος, ο σύμβουλος στην περιφέρεια Πελοποννήσου καθηγητής Θεόδωρος Σταυριανόπουλος, ο διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μελιγαλά Βασίλης Τσιγαρίδης, ο πρώην πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλόγου Μεσσηνίας Γεώργιος Δουλάμης και εκατοντάδες πιστοί.
Ἒργοις λάμψαντες, Ὀρθοδοξίας, πᾶσαν σβέσαντες κακοδοξίαν, νικηταί τροπαιοφόροι γεγόνατε· τῇ εὐσεβείᾳ τά πάντα πλουτίσαντες, τήν Ἐκκλησίαν μεγάλως κοσμήσαντες, ἀξίως εὕρατε Χριστόν τόν Θεόν, δωρούμενον πᾶσι τό μέγα ἔλεος.

'' Χρόνια πολλά σε όλους
& ο Άγιος Αθανάσιος
βοήθειά μας ''
Δείτε ολόκληρο το άρθρο με πλήρη φωτογραφική παρουσίαση πατώντας εδώ: Συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου