Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Υποψήφιοι ζητούν στήριξη από Αγιορείτες ασκητές!

Του Γιώργου Θεοχάρη

Αδίστακτοι υποψήφιοι! Ακόμα και σε κελί στα ξακουστά ΄΄Κατουνάκια΄΄ του Αγίου Όρους τηλεφώνησε προχθές υποψήφιος από τη Βόρεια Ελλάδα Μ.Μ. για να ζητήσει από τον μοναχό να πει έναν κάλο λόγο στα πνευματικά του παιδιά.. Ορισμένοι όμως ζητούν μόνο προσευχή!

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι υποψήφιοι βουλευτές για να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη ψήφο και την είσοδο τους στο ελληνικό κοινοβούλιο αλλά και μία καλή θέση στην εκλογή τους. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, λέει ο λαός μας και οι υποψήφιοι φαίνεται ότι τον αξιοποιούν δεόντως.


Ο π. Φ. από τα Κατουνάκια του Αγίου Όρους, μιλώντας στο agioritikovima.gr, μας αποκάλυψε ότι του τηλεφώνησε υποψήφιος και νυν βουλευτής της γαλάζιας παράταξης που εκλέγεται στη Β. Ελλάδα και αφού του ζήτησε την ευχή, του είπε « πείτε έναν καλό λόγο στα πνευματικά σας παιδιά και για μένα». Μάλιστα ο μόναχος εξήγησε ότι το τελευταίο διάστημα τα τηλεφωνήματα έχουν πάρει φωτιά από υποψηφίους, προσωπικά του τηλεφώνησαν τουλάχιστον δέκα υποψήφιοι.

«Και σε άλλους έχουν τηλεφωνήσει και μας έχουν στείλει και φυλλάδια», διευκρινίζει. Ορισμένοι, ζητούν μόνο προσευχή, και όχι στήριξη, σημειώνει ο μοναχός.

Παρόντες και στα Ιερά Μυστήρια

Δεν χάνουν ευκαιρία να παραβρίσκονται και σε θρησκευτικές εκδηλώσεις (ιερά μυστήρια, πανηγύρια κ.τ.λ.) για να δώσουν το παράδειγμα των "ενάρετων παιδιών" και να έρθουν πιο κοντά σε ψηφοφόρους που τους είχαν γυρίσει τη πλάτη.

Διότι μη ξεχνάμε, οι σχέσεις πολιτικής και εκκλησίας ή πολιτικών και εκκλησιαστικών παραγόντων, είναι μία μακροχρόνια σχέση αλληλεξάρτησης που λειτούργησε και σαν δίκοπο μαχαίρι.

Xαρακτηριστικό είναι το παρακάτω γεγονός: Στον Ιερό Ναού του Αποστόλου Θωμά στην Κυψέλη ανήμερα της γιορτής υποψήφιος βουλευτής τςη γαλάζιας παράταξης, πρώην υπουργός, εισήλθε μέσα στο Ιερό Βήμα από τη πίσω πόρτα για να μην γίνει αντιληπτός από τους πιστούς, εξηγεί στο agioritikovima.gr Ιερέας που τελούσε τη θεία λειτουργία. Ζήτησε την ευλογία των πατέρων και αποχώρησε σαν τον γάτο….

Τις προάλλες στον Ιερό Ναό του Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο Κολωνάκι, πρόσφατα εθεάθησαν ο Γιάννης Τραγάκης, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Κουτρουμάνης και ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης και ο Γιάννης Μαγκριώτης συχνά κάνουν την εμφάνισή τους σε Ιερούς Ναούς της Θεσσαλονίκης. Και πόσοι άλλοι πιάνουν στασίδι …

Μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που επισκέπτονται Ιεράρχες και άλλους παράγοντες της εκκλησίας για να έχουν την εύνοιά τους…

«Βέβαια, δεχόμαστε και επισκέψεις υποψηφίων. Από το γραφείο μου, τις τελευταίες μέρες, περάσανε, τρεις υποψήφιοι βουλευτές, τους δέχθηκα αλλά τα άκουσαν λιγάκι… Ξέρετε πόσο έχει συμβάλει η Εκκλησία σε εθνικό και πνευματικό επίπεδο σε αυτή τη χώρα; Τους είπα.

Γιατί τα κόμματα σας την έχουν στο στόχαστρο; διερωτήθηκα. Οι δύο από τους τρεις συμφώνησαν, ο τρίτος, έδειχνε αμήχανος», υπογράμμισε στο agioritikovima.gr Iεράρχης από την περιφέρεια Αττικής.

Πάντως ο Ιεράρχης, δεν μας διευκρίνισε αν θα βάλει το χεράκι του να στηρίξει κάποια παράταξη ή υποψήφιο!

«Από την περασμένη Παρασκευή, έχω δεχθεί τηλεφωνήματα από πέντε υποψηφίους για να τους στηρίξω στις εκλογές της 6ης Μαϊου. Φυσικά, δεν είναι αυτός ο ρόλος μας, και ευγενικά απέφυγα να δεσμευτώ για κάτι τέτοιο, τους ευχήθηκα καλή επιτυχία και ζήτησα να συμβάλουν και εκείνοι στο έργο της εκκλησίας», εξηγεί επίσκοπος από τη Βόρεια Ελλάδα.

«Δεν τους δέχομαι στο γραφείο μου, αν και με έχουν τηλεφωνήσει», σημειώνει δεσπότης από την κεντρική Ελλάδα.

Πάντως και οι Ιεράρχες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί διότι ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και στο τέλος θα την πληρώσουν και εκείνοι.

Η ευθύνη ανήκει σε όλους…

By:Αγιορείτικο Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου