Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Σε άμεση πια ρήξη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, με τον Αρχιεπίσκοπο…

Σε άμεση πια ρήξη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, με τον Αρχιεπίσκοπο…
Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα Δευτέρα στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, από κάθε θέση – μέλους των Μονίμων και Ειδικών Συνοδικών Επιτροπών (Νομοκανονικών και Δογματικών Ζητημάτων Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων και Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών θεμάτων), καθώς επίσης και από του Εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος στον επίσημο Θεολογικό Διάλογο, στο Forum των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών και στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας, «ο Μητροπολίτης οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή, επειδή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο κείμενο της παραίτησής του "η ιδιοτέλεια και η σκοπιμότητα τείνουν να χαρακτηρίσουν τον εκκλησιαστικό τρόπο του ζην και η ανωριμότητα και η μετριότητα κατέστησαν κριτήρια λειτουργίας των εκκλησιαστικών θεσμών"».
Τέλος, εκφράζει την ελπίδα, οι αντικαταστάτες του να συμβάλλουν καλύτερα, ουσιαστικότερα και περισσότερο αξιόπιστα το έργο των ως άνω Επιτροπών και Διαλόγων. Η απόφαση αυτή του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, προφανώς σχετίζεται με τα όσα ακολούθησαν του άρθρου του στην ιστοσελίδα aixmi.gr- με το οποίο είχε αντιδράσει τόσο στην ανακοίνωση (12-1-2012) συμπαράστασης της Ιεράς Συνόδου στον προφυλακισμένο Εφραίμ, όσο και στην επικείμενη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράσταση του στον προφυλακισμένο Ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους. Πρόσφατα, υπήρξε αίτημα εγκλήσεως από τον Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλου κατά του Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, στο Διορθόδοξο Κέντρο Πεντέλης, και ακολούθησε φραστικό επεισόδιο μεταξύ των δύο ιεραρχών.
ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 107,2 fm /  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου