Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Ιερά Μονή Εσφιγμένου Αγίου Όρους: Υπομονή

Αποτέλεσμα εικόνας για τα άχραντα πάθη
Πλησιάζοντας τις άγιες ημέρες, που θα προσκυνήσουμε τα άχραντα πάθη και την αγία Ανάσταση του Χριστού, ευχόμαστε ο καλός Θεός και η γλυκιά Παναγιά να δίνουν υπομονή και θάρρος σε όλον τον κόσμο. 
Υπομονή μεν χρειάζεται για να αντέχουμε τις δυσκολίες, θάρρος δε για να τις προσπερνούμε.
Όλα αυτά, τα καλύπτει η πίστη και η εμπιστοσύνη στον Θεό. Είναι πολλά τα ερεθίσματα, που δεχόμαστε καθημερινά και φυσικά δεν αντέχουμε. Ας αφήσουμε και...
κάτι «να πέσει κάτω», δεν πειράζει. Ένα μόνο χρειάζεται να καταλάβουμε, ότι δεν χρειάζεται να τα καταλαβαίνουμε όλα!Η λέξη «υπομονή» δεν είναι έκφραση ή «τρόπος του λέγειν». Είναι πρακτική λύση και αντιμετώπιση κάθε δύσκολης καταστάσεως στην ζωή μας.Η υπομονή είναι η αποκάλυψη τής ανδρείας του ανθρώπου. Χωρίς υπομονή ο άνθρωπος είναι αδύναμος και ανίκανος να διαχειριστεί την ζωή του. Για να κάνει κανείς υπομονή χρειάζεται θάρρος.
Η Παναγιά είναι το αιώνιο παράδειγμα υπομονής. Ενώ ήξερε, υπέμεινε μέσα Της τον πόνο από τα πάθη του Υιού και Θεού Της. Η ανταμοιβή της υπομονής ήταν η Ανάσταση, η οποία εξάλειψε τον πόνο.Ας μεσιτεύει στον Πανάγαθο Θεό να μας χαρίζει την υπομονή, που μας λείπει, ώστε να αξιωθούμε της ανταμοιβής, που είναι η Ανάσταση!

Καλή Ανάσταση!

(+)Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος
Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου