Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Στη Θεία Λειτουργία στη Μονή Βουλκάνου χοροστάτησε ο αδελφός της Μονής κ. Θεόκλητος

Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου μετέβη την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, για πρώτη φορά μετά την χειροτονία του σε Επίσκοπο.
Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Προκόπιο Σμυρνή, τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μ. Σταγών Αρχιμ. Νήφωνα Καψάλη, τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής Αγίου Νικολάου Αναπαυσά Αρχιμ. Πολύκαρπο Βενέτη, αδελφούς της Ι. Μονής Βουλκάνου, καθώς και πατέρες από τα Μετέωρα.

Ο Ηγούμενος Προκόπιος, προσφωνώντας το νέο Μητροπολίτη τον καλωσόρισε στην Μονή της μετανοίας του, αναφέρθηκε στην πορεία της μοναχικής του ζωής και του προσέφερε αργυρό αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Βουλκανιώτισσας με την ευχή, να τον σκέπει και να οδηγεί τα διαβήματά του στη νέα του διακονία.
Ο Μητροπολίτης Θεόκλητος εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε για την υποδοχή και αναφέρθηκε στα χρόνια της μοναχικής του ζωής στην Ιερά Μονή. «Σας αγαπώ όλους και θα προσεύχομαι για εσάς» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το Αναλόγιο πλαισίωσε αντιπροσωπία από τη χορωδία «Μετεωρίτικο Ψαλτήρι» από την Καλαμπάκα.

vimaorthodoxias/administrator • ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου