Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Αίμα άγνωστης ομάδος βγαίνει από το δένδρο μαρτυρίου ενός Αγίου στην Θεσσαλία !

Άγιος Νικόλαος ο Νέος, ο "εν Βουνένοις"
Έχουμε ζωντανή Ορθόδοξη Θρησκεία καί αλλοίμονο σέ όσους καί όσες προσπερνάνε με αδιαφορία μικρά και μεγάλα θαύματα πού πιστοποιημένα υπάρχουν γύρω τους...

Κορμός κομμένου δένδρου από τον οποίο αναβλύζει αίμα "αγνώστου ομάδος αίματος" σύμφωνα με την χημική ανάλυση !
Ενα απο τα πιό χαρακτηριστικα θαύματα , το οποιο μάλιστα ειναι επαναλαμβανόμενο κάθε χρόνο τον Μάϊο, ειναι το σημειο που μαρτύρισε ο Αγιος Νικόλαος στο χωριό Βούνενα της Θεσσαλίας γι΄ αυτό και στο μαρτυρολόγιο αναγράφεται : «του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις», και βρισκετε 3 χιλιομ εξω απο την Λαρισα .


Καθε χρονο , την παραμονη της εορτης του, ΑΝΑΒΛΥΖΕΙ απο τα δενδρα που βρισκονται γυρω στον τοπο μαρτυριου του ενα ΚΟΚΚΙΝΟ ΥΓΡΟ σαν αιμα. 


Παραδοσιακα ο Αγιος γιορταζει στις 9 Μαιου , το φαινομενο όμως αυτό συμβαινει με το σημερινο Νέο Εορτολόγιο δηλαδή στις 22 Μαιου ( 9 Μαιου με το παλαιο ημερολογιο) .
Σταδιακά ολοι οι παλαιοημερολογητες εξελαβαν αυτο το σημειο ως ΘΕΙΑ επιβεβαιωση της διατηρησης του παλαιου ημερολογιου στην Ορθοδοξη εκκλησία . 

Εδώ, ένας νεαρός μαζεύει σε μπουκάλι το θαυματουργικό αυτό υλικό, κάτι σάν "αίμα ώς ευλογία από το μαρτυρικό δένδρο του Αγίου. Κάποιες φορές "αίμα" βγαίνει και από τα φύλλα τού δένδρου μόνο στίς δυό αυτές ημερομηνίες του Μαϊου !
-----------
Απο το σημειο αυτό και μετα συνεβη κατι που προσεβαλε την μνημη του ΑΓΙΟΥ ,οταν καποιοι εκοψαν το δεντρο απο τη βαση του , αλλα το θαυμα δεν σταματησε αφου στις 22 Μαιου απο το κεντρο του κορμου που ειχε μεινει στη γη ,αναβλυζε σε μεγαλη ποσοτητα το « αιμα»του Αγιου.


Ωστοσο καποιοι δεν εμειναν ευχαριστημενοι και μ΄αυτό αλλά πήγαν και τσιμεντωσαν εντελως τον κορμο , συμφωνα με καταγγελειες Παλαιοημερολογητων , οι οποιοι θεωρησαν ως κακοηθεια καποιων φανατικων Νεοημερολογητων ,να εξαφανίσουν το σημειο που συνεβαινε το θαύμα κατα το Παλαιο ημερολογιο.


Δυστυχώς συμβαίνουν κι΄ αυτά τα φαινόμενα θρησκευτικής εμπάθειας σε κάποιους λεγόμενους, κατ΄ όνομα μόνο, Χριστιανούς! Τι να κάνουμε τώρα;
Ομως αλλες οι βουλες του των ανθρωπων και αλλες οι βουλες του Θεου….διοτι το αιμα συνεχιζε να ρεει απο απο τα φυλλλα των γυρω δεντρων.
Το φαινομενο λαμβανει χωρα τις πρωτες πρωινες ωρες ,γυρω στις 5 το πρωι , καί για 10 περίπου λεπτα ακουγεται ενα θαυμαστο βουητο σε μια ακτινα 10 μετρων ,απο το σημειο που μαρτυρησε ο Αγιος. 
Όμως, το ακομα ποιό παραξενο συμφωνα με μαρτυριες τοσο Νεοημερολογητων,οσο και Παλαιοημερολογητων είναι, ότι λαμβανει χώρα  ΚΑΙ στις 9  αλλά ΚΑΙ στις 22 ΜΑΙΟΥ !!!
Ειναι δηλαδή σαν ο Αγιος απο αγαπη να θέλει σημερα την ειρήνη καί όχι την αδελφοκτόνο θρησκευτική εμπάθεια αναμεσα στους Ορθοδοξους, και να φανερωνει την αγαπη του προς ΟΛΟΥΣ, καί με το Παλαιό και μέ το Νέο Εορτολόγιο ! 
Η λήψη για τό παραπάνω καταπληκτικό βίντεο έχει γίνει στον Άγιο Νικόλαο του χωριού Βούνενα της Θεσσαλίας.
Ο π. Τιμόθεος, ιερέας της περιοχής,  έχει βάλει  ένα λαστιχάκι στό δέντρο όπου ρέει αίμα ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ και από κάτω πιστοί να παίρνουν το θαυματουργό ΑΙΜΑ.
Ο π. Τιμόθεος θυμάται σχετικά και εξιστορεί στην εφημερίδα «Κιβωτό της Ορθοδοξίας»: 
«Την Καθαρά Δευτέρα είχε έρθει να προσκυνήσει μια οικογένεια από τα Γρεβενά, μα όσο και αν προσευχόταν δεν έβγαζε κάποιο αίμα το δέντρο. Αντίθετα, ένα μικρό κοριτσάκι εκείνη την ημέρα παρακαλούσε τον πατέρα του, ο οποίος δεν πολυπίστευε σ΄αυτά τα θέματα…, να το αφήσει να πάει να μαζέψει αίμα από ένα δέντρο. Πράγματι, το άφησε και το αίμα έτρεχε άφθονο… Μόλις το είδε με τα μάτια του ο πατέρας της, τα έχασε…». «Όλα είναι θέμα πίστης και θέλησης», λέει τώρα χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Mάλιστα, ύστερα από εξέταση που έγινε στο Χημείο του Κράτους, στέλνοντας το “αίμα» του Αγίου, έλαβαν την απάντηση ότι «όντως αυτό το κόκκινο υγρό περιέχει στοιχεία γνήσια και αληθινά ανθρώπινου αίματος και ότι δεν μπορεί  όμως να καταταχτεί σε κάποια γνωστή και συγκεκριμένη ομάδα αίματος».
Άγιος Νικόλαος στο χωριό Βούνενα της Θεσσαλία


Βιογραφία
============ 

Ο Άγιος Νικόλαος ο Νέος γεννήθηκε στα μέρη της Ανατολής από γονείς ευσεβείς και ενάρετους. Όταν ενηλικιώθηκε κατατάχθηκε στον Αυτοκρατορικό Στρατό, με το αξίωμα του Δούκα, γυμνάζοντας τους στρατιώτες του, στο να είναι γενναίοι και ατρόμητοι πολεμιστές, κυρίως όμως τους νουθετούσε και τους δίδασκε να πιστεύουν στον Θεό, να προσεύχονται, να μην αδικούν ποτέ κανέναν και να ζητούν από τον Χριστό να τους δίνει δύναμη για να πολεμούν τους εχθρούς. Δεν ήταν όμως μόνο οι εξωτερικοί εχθροί που έπρεπε να αντιμετωπίσουν, αλλά και οι διάφορες εξεγέρσεις που συνέβαιναν στο εσωτερικό της Αυτοκρατορίας. Σε μία τέτοια εξέγερση εστάλη ο Νικόλαος, από τον  τότε Αυτοκράτορα Λέοντα τον Ίσαυρο τον Εικονομάχο, για να επιβληθεί στους εξεγερθέντες και να επαναφέρει την ειρήνη και την ευστάθεια.

Στην επιχείρηση αυτή είδε να χύνεται άδικα ανθρώπινο αίμα και να χάνονται ψυχές. Φοβούμενος μήπως κι εκείνος χάσει την ζωή του μα κυρίως την ψυχή του, συνοδευόμενος από δώδεκα στρατιώτες του, αποσύρθηκαν στα Βούνενα της Θεσσαλίας όπου κατοικούσαν αρκετοί ασκητές κοντά στους οποίους έζησαν ασκητικά με νηστείες, αγρυπνίες και αδιάλειπτη προσευχή. Όταν οι Άβαροι κατέφθασαν στην Θεσσαλία σκορπώντας τον θάνατο και την καταστροφή στο βάρβαρο πέρασμα τους, συνέλαβαν τον Νικόλαο και τους στρατιώτες του…


Τον Νικόλαο προσπάθησαν με υποσχέσεις και κολακείες να τον πείσουν  να αρνηθεί την πίστη του αλλά δεν τα κατάφεραν. Αφού τον κατατρύπησαν με το ίδιο το κοντάρι του στη συνέχεια απέκοψαν την Τιμία Του Κεφαλή στις 9 Μαΐου του 720 μ.Χ και το νεανικό αίμα του πότισε άφθονα την Θεσσαλική γη.

Στο σημείο της σφαγής εγκατέλειψαν οι Άβαροι το Σώμα του Αγίου, όπου μετά από πολλά χρόνια το βρήκε ακέραιο και ευωδιάζων κάποιος άρχοντας Ευφημιανός, ο οποίος γιατρεύθηκε από την ασθένεια της λέπρας που έπασχε και αφού το ενταφίασε, έκτισε εκεί Ναό στο όνομα του Οσιομάρτυρα.
Από τα δένδρα στα οποία δέθηκε και βασανίσθηκε ο Άγιος ρέει ένα κόκκινο υγρό το οποίο ονομάζεται «Αίμα». Το υγρό αυτό όταν χρησιμοποιείται με πίστη και εμπιστοσύνη στον Οσιομάρτυρα έχει ιαματικές ιδιότητες και επιτελεί θαύματα σε πάσχοντες από δερματικές παθήσεις και  πόνους στο κεφάλι.

Εξ’ άλλου τα τάματα, τα χρυσαφικά και τα αφιερώματα που στολίζουν το Εικόνισμα Του, εκπροσωπούν τα Θαύματα και τις ευεργεσίες που επιτέλεσε και επιτελεί σε εκείνους που τον επικαλέσθηκαν και τον επικαλούνται. Το λείψανο Του Αγίου που με ευλάβεια φυλάσσεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Νέου στην Θήβα (συνοικία Τάχι) βρίσκεται εντός αργυράς πεποικιλμένης Θήκης την οποία μαζί με την Εικόνα περιβάλλει ξυλόγλυπτο Κιβώριο. 
Πολλές φορές ευωδιάζει, θεραπεύει, ενισχύει, παρηγορεί και φανερώνει πως η Χάρις του Θεού παραμένει ανεξίτηλη στο σώμα, ακόμα και μετά θάνατον και ότι είναι τεκμήριο και προοίμιο της μελλούσης Αναστάσεως και αφθαρσίας, ενώ κάθε Τετάρτη ψάλλεται  η Παράκληση του Αγίου μας ενώπιον Του.
Αυτός ο Πνευματικός Θησαυρός αποτελεί ανεκτίμητη Δωρεά της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μαζαράκι Βαγίων και παραδόθηκε στον Ναό από την Γερόντισσα Ευπραξία με σεμνή τελετή στις 10 Δεκεμβρίου 2000 μ.Χ.

Μεγάλο Θαύμα του Αγίου επί Γερμανικής Κατοχής...

==============================================
Ήταν Οκτώβριος του 1943 μ.Χ. Οι Γερμανοί Κατακτητές ήταν αποφασισμένοι να σκορπίσουν τον θάνατο πριν αναχωρήσουν από την Θήβα και να αφήσουν πίσω τους ερειπωμένη την μικρή τότε, συνοικία του Ταχίου. Οι πληροφορίες τους έλεγαν, ότι εκεί ήταν κρυμμένα πολλά πυρομαχικά, τα οποία θα χρησιμοποιούσαν οι αντάρτες εναντίον τους. Πραγματικά! Στο σημείο που βρίσκεται σήμερα το καμπαναριό υπήρχε ένας μικρός βοηθητικός χώρος, ο οποίος ήταν γεμάτος με όπλα και πολεμοφόδια. Οι Γερμανοί έδωσαν διαταγή να συγκεντρωθούν όλοι έξω από τον Ναό, και παράλληλα ζήτησαν κατάλογο των ανδρών από 16 ετών και πάνω, ενώ όποιος δεν ήταν παρών να τον αναζητούσαν και να τον εκτελούσαν επί τόπου.  
Απέναντι από τους δυστυχείς κατοίκους, το Εκτελεστικό Απόσπασμα περίμενε το σύνθημα του Αξιωματικού για να στείλει το καυτό μολύβι στα σκελετωμένα από την πείνα σώματα τους. Έγινε εξονυχιστικός έλεγχος παντού. Στα σπίτια, στις αποθήκες, στα υπόγεια. Μέχρι και στον Ναό όρμησαν για να εντοπίσουν τα πυρομαχικά. Εδώ  πρέπει να υπογραμμισθεί ότι οι Γερμανοί έχοντας ολοκληρώσει τις σφαγές του Διστόμου  ( Ιούνιος 1943 μ.Χ. ) και του Προδρόμου ( Αύγουστος 1943 μ.Χ.) ήταν αποφασισμένοι να πνίξουν στο αίμα οποιαδήποτε Aντιστασιακή ενέργεια.
Την είσοδο του χώρου όπου ήταν κρυμμένα τα πυρομαχικά την έκλεινε μία ξύλινη πόρτα, η οποία ανοιγόκλεινε με το φύσημα του αέρα και παράτεινε την αγωνία των απελπισμένων, που παρακολουθούσαν τον αιμοβόρο Αξιωματικό να φθάνει μέχρι εκεί, δυο και τρεις φορές, αλλά να μην μπαίνει μέσα, έχοντας νεκρωμένη την στρατιωτική του διαίσθηση αλλά και την ανθρώπινη περιέργεια.  
Σε λίγο οι Ναζί έφυγαν άπρακτοι και σκυλιασμένοι. Δάκρυα συγκίνησης έτρεξαν από τα μάτια όλων. Με λαμπάδες, γονυκλισίες και μυστικές προσευχές ευχαριστούσαν τον Άγιο που εμπόδισε τον Γερμανό Αξιωματικό να εντοπίσει τα πυρομαχικά και που τους έσωσε από βέβαιο θάνατο! Διαφορετικά την τελευταία Κυριακή του Οκτώβρη δεν θα γιορτάζαμε ένα Θαύμα, αλλά θα θυμόμασταν μία σφαγή!
Δικαίως το Απολυτίκιο αποκαλεί τον Οσιομάρτυρα Νικόλαο τον Νέο:«….τῶν ἐν κινδύνοις ἀπροσμάχητος βοηθός, θλιβομένων τε θερμὸς ὑπερασπιστής, καὶ τῶν ἐν παντοίαις ἀνάγκαις ὑπέρμαχος….».

ΝΙΚΗΣ ΜΥΛΩΝΑ-ΛΟΥΚΑ: «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ο ΝΕΟΣ» ΛΑΡΙΣΑ 1992
: ΒΡΟΧΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ
Διηγείται ο Ηλίας Κουρουξίδης κάτοικος Κάτω Βουναίνων.


«Εγώ έμεινα δύο φορές στον Άγιο Νικόλαο. Επειδή για να πιστέψω πρέπει να δω, γι’ αυτό λοιπόν έκανα το εξής τέχνασμα. Το 1965 πήγα μία εβδομάδα και φύλαξα κάτω από τα δένδρα του Αγίου Νικολάου. Πήγα μαζί με έναν φίλο μου, τον Παλαμίδα.
Στον Άγιο Νικόλαο πήγα στις 22 Μαΐου. Τότε που γιορτάζουν οι παλαιοημερολογίτες. Φύλαξα όλη τη νύχτα. Οι Παλαιοημερολογίτες όλη τη νύχτα διάβαζαν και προσεύχονταν στην εκκλησία μέχρι το πρωί. Το πρωί μετά τη Θεία Λειτουργία βγήκαν έξω από την εκκλησία και διάβαζαν παράκληση. Δέκα με ένδεκα η ώρα έβγαλαν την εικόνα κάτω από τα δένδρα. Εκεί γονάτισαν κάτω όλοι. Εγώ ήμουν σε μία απόσταση 6-7 μέτρων. Όλοι γονατιστοί έψαλαν την παράκληση.
Γύρω στις 11 η ώρα ξαφνικά το δένδρο ρίχνει μία κόκκινη βροχή σαν χαλάζι. Έγινε χαλασμός. Εγώ φοβήθηκα και το έβαλα στα πόδια, έτρεξα ένα χιλιόμετρο χωρίς να το καταλάβω. Μετά ξαναγύρισα. Οι προσκυνητές μάζεψαν τη βροχή με τα ρούχα, με τα μαντήλια το βαμβάκι κλπ. Μετά μία ώρα ανέβηκαν στο πούλμαν και έφυγαν. Είδα κάτι τρομερό!


Τους ρώτησα, γιατί σε σας έγινε το θαύμα; Και εκείνοι απάντησαν, ότι εμείς το ζητάμε, κάναμε παράκληση και ο Άγιος μας στο έδωσε . Εσείς δεν το ζητάτε…»
Ας Τον ευχαριστούμε και εμείς για την Προστασία Του και ας Τον παρακαλούμε να μην μας στερήσει την Ευλογία και την Χάρι Του.  

-----------------

Κάθε χρόνο, στις 9 Μαϊου εορτή μνήμης του Αγίου Οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουνένοις, συμβαίνει το εξής παράδοξο:

Στον τόπο του Μαρτυρίου του Αγίου Νικολάου (του εν Βουνένοις, στο Βουνό Όρθρυς  της Θεσσαλίας) , δηλαδή στον Ιερό Ναό του που εχτισε κάποιος ευλαβής άρχοντας όταν γιατρεύτηκε απο τον άγιο στα παλιά χρόνια και που βρίσκεται κοντά στο χωριό Βούνενα όπου βρίσκεται και ο Τάφος του (μισή ωρα έξω απο τη Λάρισα), συμβαίνει ένα υπερθαύμαστο γεγονός και κυρίως κατά την ετήσια μνήμη του Αγίου, τρέχει ένα υγρό που μοιάζει με αίμα. Το αίμα αυτό τρέχει από τους κορμούς μερικών δένδρων, στα οποία εσφαγίασαν τους συνασκητάς του Αγίου και επίσης πλημμυρίζει τη ρίζα ενός κομμένου δένδρου, όπου κατά την παράδοση εβασάνισαν τον Άγιο.

Το «αίμα» αρχίζει να τρέχει το απόγευμα της 8ης Μαΐου, παραμονή της μνήμης του και συνεχίζει τη θαυμαστή εμφάνισή του, μέχρι το πρωί της εορτής του, 9 Μαΐου. Ευλαβείς χριστιανοί που το γνωρίζουν, πηγαίνουν εκεί την παραμονή και συγκεντρώνουν μέσα σε μπουκάλια, το τρεχούμενο θαυμαστό «αίμα» για να το μοιράσουν, σαν ευλογία, στους γνωστούς τους. 


Το δε βράδυ, κάνουν αγρυπνία, για τη γιορτή του Αγίου. Πολλοί μάλιστα από αυτούς, έχουν παρατηρήσει, ότι στις 5 η ώρα, το πρωί της μνήμης του, στο μέρος των δένδρων, ακούγεται ένα θαυμαστό βουητό, σε μια ακτίνα 10 μέτρων και για 10 λεπτά, περίπου. Επίσης και το Αγίασμα της πηγής, δεν τρέχει πάντοτε, τρέχει όμως εκείνες τις ημέρες, όταν τρέχει και το «αίμα». 

Η δε αγία θαυματουργός Κάρα του, καθώς και κάποιο τεμάχιο του Λειψάνου του, βρίσκονται στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου στο νησί της Άνδρου, κοντά στο χωριό Ώρες.

Η Βιογραφία του καθώς και εκείνη των συνασκητών του και συμμαρτυρησάντων του, βρίσκεται στο www.synaxarion.gr στις 9 Μαϊου
---από ROMFAIA » Πέμ Απρ 03, 2008 4:00 pm

Ναι ετσι ειναι...Το υγρό αυτό μάλιστα ειναι θεραπευτικό του καρκίνου. Μόνο μην ξεκινησετε να πάτε στις 9 του Μαη. Δεν θα το δειτε τότε. Το θαυμα γινεται 13 μερες αργότερα, στις 22 Μαίου, την ημερομηνία δηλαδή που εορταζεται η μνημη του με το Πάτριο εορτολόγιο.

Συγγνωμη για την παρεμβαση, αλλά ειναι κριμα να κανετε ασκοπα ταξίδια....
--------
---Δημοσίευση από nikolaos-9 » Πέμ Απρ 03, 2008 10:39 pm

Αγαπητή μου Ζωή, επειδή έχω βαπτιστεί στο όνομα αυτού του Αγίου -λόγω ότι κατάγομαι από το διπλανό χωριό, το Συκεώνα- θα σου πώ πως το θαυματουργό αυτό φαινόμενο συμβαίνει ΚΑΙ στις 9 ΚΑΙ στις 22 Μαϊου.
Αυτόπτες μάρτυρες οι γονείς μου, οι οποίοι έχουν συμμετάσχει κατά καιρούς στις αγρυπνίες και των δύο ημερομηνιών, έχουν δεί το φαινόμενο και έχουν συλλέξει το θαυμαστό κόκκινο υγρό και στις δύο ημερομηνίες.

Είναι παράδοξο, αλλά η χάρη του Αγίου δεν έχει όρια τα Ημερολόγια και τα θαύματά του είναι αμέτρητα.
Μην αμφιβάλλεις καθόλου, διότι δεν έχω κανένα λόγο να πω άλλα, εκτός από αυτά που ακριβώς συμβαίνουν.

Και επίσης, -ίσως να μην είσαι σωστά πληροφορημένη-, στα Βούναινα ζούν πολύ λίγοι παλαιοημερολογίτες (μετρημένοι στα δάκτυλα). Δυστυχώς περισσότεροι είναι οι μάρτυρες του Ιεχωβά που ζούν σ' αυτό το μικρό χωριό, παρά οι παλαιοημερολογίτες. Δυστυχώς…
------------------
--Δημοσίευση από dora gian » Πέμ Ιουν 11, 2009 8:55 am
Ενα απο τα χαρακτηριστικα θαυματα ,το οποιο μαλιστα ειναι επαναλαμβανομενο ειναι το σημειο που μαρτυρησε ο Αγιος και βρισκετε 3 χιλιομ εξω απο την Λαρισα . Καθε χρονο , την παραμονη της εορτης του ΑΝΑΒΛΥΖΕΙ απο τα δενδρα που βρισκονται γυρω στον τοπο μαρτυριας του ενα ΚΟΚΚΙΝΟ ΥΓΡΟ σαν αιμα. 

Παραδοσιακα ο Αγιος γιορταζει στις 9 Μαιου , το φαινομενο συμβαινει με το σημερινο ημερολογιο στις 22 Μαιου ,που ειναι 9 Μαιου με το παλαιο ημερολογιο .Σταδιακα ολοι οι παλαιοημερολογητες εξελαβαν αυτο το σημειο ως ΘΕΙΑ επιβεβαιωση της διατηρησης του παλαιου ημερολογιου στην Ορθοδοξη εκκλησια .Απο το σημειο και μετα συνεβει κατι που προσεβαλε την μνημη του ΑΓΙΟΥ ,οταν καποιοι εκοψαν το δενρτο απο τη βαση του , αλλα το θαυμα δεν σταματησε αφου στις 22 Μαιου απο το κεντρο του κορμου που ειχε μεινει στη γη ,αναβλυζε σε μεγαλη ποσοτητα το <<αιμα>>του Αγιου. Ωστοσο καποιοι δεν εμειναν ευχαριστημενοι και τσιμεντωσαν εντελως τον κορμο , συμφωνα με καταγγελειες παλαιοημερολογητων , οι οποιοι θεωρησαν ως κακοηθηα καποιων φανατικων νεοημερολογητων ,να εξαφανησουν το σημειο που συνεβαινε κατα το παλαιο ημερολογιο. Ομως αλλες οι βουλες του των ανθρωπων και αλλες οι βουλες του θεου....διοτι το αιμα συνεχιζε να ρεει απο απο τα φυλλλα των γυρω δεντρων.Το φαινομενο λαμβανει χωρα τις πρωτες πρωινες ωρες ,γυρω στις 5 το πρωι ,επι πλεον για 10 λεπτα ακουγετε ενα θαυμαστο βουητο σε μια ακτινα 10 μετρων ,απο το σημειο που μαρτυρησε ο Αγιος.
Το ακομα ποιο παραξενο συμφωνα με μαρτυριες τοσο νεοημερολογητων ,οσο και παλαιοημερολογητων ,λαμβανει χωρα ΚΑΙ στις 9 ΚΑΙ στις 22 ΜΑΙΟΥ .Ειναι ςαν ο Αγιος απο αγαπη να σπερνει σημερα την καταλαγη αναμεσα στους ορθοδοξους.,και να φανερωνει την αγαπη του προς ΟΛΟΥΣ.
---------------------------
Δημοσίευση από nikolaos-9 » Πέμ Ιουν 11, 2009 9:23 am

Τυγχάνει να είμαι βαπτισμένος στο όνομα αυτού του Αγ. Νικολάου και πραγματικά το θαυμαστό κόκκινο σαν αίμα υγρό, βγαίνει και στις δύο ημερομηνίες: Στις 9 Μαϊου που εορτάζει ο Άγιος με το νέο ημερολόγιο, καθώς και στις 22 Μαϊου, που εορτάζει με το παλαιό ημερολόγιο.

Οι γονείς μου (και συγκεκριμένα η μητέρα μου που κατάγεται από το διπλανό χωριό κι έχει πάει πάρα πολλές φορές,) έχουν πάει στην εορτή του Αγίου και με το παλαιό και με το νέο ημερολόγιο και έχουν δεί με τα μάτια τους το θαυμαστό φαινόμενο και στις δύο ημερομηνίες. Είναι αμέτρητα τα θαύματα, καθώς και οι εμφανίσεις του Αγίου στην περιοχή.

Τώρα, ο θλιβερός ζηλωτισμός και φανατισμός των Γ.Ο.Χ., δυστυχώς οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις.
---από Ermite » Σάβ Ιούλ 04, 2009 7:33 am

Πρέπει να ξέρουμε ότι υπάρχουν 3 τόποι στην Ελλάδα μας, που συνδέονται με τον Μεγάλο Άγιο και Θαυματουργό Νικόλαο εν Βουνένοις.

Τόπος της Ασκήσεώς του στην τοποθεσία Μπακλαλί κοντά στον Αλμυρό Βόλου (πηγαίνοντας προς τη Μονή Άνω Ξενιάς).
4 χλμ μετά τον Πλάτανο προς Κωφούς και άλλα 4 χλμ χωματόδρομο. Υπάρχει και Αγίασμα (πηγάδι) το οποίο θεραπεύει δερματικά νοσήματα (ψώρα κλπ). Υπάρχουν και ερείπια κτισμάτων.

Βούνενα λέγεται η τοποθεσία αυτή επί του όρους Όθρυς. (υπάρχει και χωριό Βρύνενα).Τόπος του Μαρτυρίου του κοντά στον Παλαμά Καρδίτσης, όπου κρεμάσθηκε στο εν λόγω δένδρο.

Μονή Αγ.Νικολάου στην Άνδρο, όπου υπάρχει η τιμία Κάρα του.

Ο Άγιος τιμάται ιδιαιτέρως και στα μέρη της Λειβαδιάς. Ίσως διότι πέρασε από εκεί πριν γίνει μοναχός, ως στρατιωτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου