Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ο Μέγα-Σεισμός στην Αποκάλυψη του Ιωάννου – Τι έγραψε η Le Monde

ApokalipsiL
Ανησυχίες ότι έχει ενεργοποιηθεί το ρήγμα που έδωσε τον φονικό σεισμό του 1953 στην Κεφαλονια εκφράζει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, μετά την νέα ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,7 ρίχτερ στο νησί.
Κάτι που ενυσχύει το δημοσίευμα-πρόβλεψη της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde» για πιθανό “μεγασεισμό” στην Ελλάδα της τάξεως των 9 Ρίχτερ στο άμεσο μέλλον. Ήδη η συνεχής σεισμική δραστηριότητα μεγάλης κλίμακος (άνω των 5 Ρίχτερ) θεωρείται ικανή να ανεργοποιήσει τα μεγάλα ρήγματα του Κορινθιακού που έχουν δώσει καταστροφικούς σεισμούς της τελευταία 15ετία στην Αττική και την Βόρειο Πελοπόννησο.
Από τον ίδιο εστιακό χώρο τπου μεγάλου σεισμού του 1953, 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου, προήλθε ο νέος σεισμός που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Κεφαλονιά δήλωσε η διευθύντρια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Δήμητρα Σαχπάζη.
«Μιλάμε για την ίδια σεισμογενή περιοχή δυτικά της Κεφαλονιάς. Είχαμε πολλούς σεισμούς. Για την ακρίβεια, το επίκεντρο του σημερινού σεισμού είναι λίγο βορειοδυτικότερα του σεισμού της περασμένης Κυριακής, 12 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι, πάνω στην ακτογραμμή» ανέφερε η Δ.Σαχπάζη.
Εκτίμησε ότι περιμένει τις επόμενες ημέρες και άλλους σεισμούς, ακόμη και του ιδίου μεγέθους, από την ίδια περιοχή, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενεργοποίησης της περιοχής που είχε προκαλέσει τον σεισμό του 1953. «Όλα τα μελετάμε», υπογράμμισε η κ. Σαχπάζη.
Σε σχέση με τις διαφορετικές μετρήσεις που κάνουν κάποια ινστιτούτα, όπως το Ευρωμεσογειακό, που τον εμφανίζει μεγέθους 6,1 διευκρίνισε ότι όλα τα ινστιτούτα κάνουν τις μελέτες τους. «Αν δείτε όλους του σεισμούς που έχουν σημειωθεί στη χώρα, επισήμανε, υπάρχει απόκλιση στις μετρήσεις ανάμεσα στα ινστιτούτα, ακόμη και κατά 0,5 Ρίχτερ, αλλά και διαφορετικά επίκεντρα ακόμη και 50 χιλιόμετρα. Σημασία έχει ότι προέρχεται από την ίδια σεισμογενή περιοχή».
Για “κομμάτι της ίδιας ακολουθίας” με τον σεισμό της περασμένης Κυριακής έκανε λόγο ο καθηγητές σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζαχος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΑΜΠΕ, διευκρινίζοντας ότι το επίκεντρο του σεισμού είναι επάνω στις ακτές της Κεφαλονιάς, λίγο πιο βόρεια και δυτικά του προηγούμενου, αλλά προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο.
«Φαίνεται ότι είναι συνέχεια του ίδιου ρήγματος, ο ίδιος σεισμογόνος χώρος, και ότι πρόκεται για τον ισχυρότερο μετασεισμό», δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, λίγη ώρα μετά το νέο σεισμό 5,7 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά. «Δεν φαίνεται ακόμα να έχει ενεργοποιηθεί νέο ρήγμα», πρόσθεσε,συμφωνώντας με τους προηγούμενους σεισμολόγους.
Στο πρόσφατο δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας ««Le Monde» με τίτλο: «Des Seismes Sans Precedent Historique Sont Possibles En Europe» («Σεισμοί χωρίς ιστορικό προηγούμενο είναι πιθανοί στην Ευρώπη») αποκαλύφθηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας 50 επιστημόνων, σεισμολόγων και μηχανικών όπου η Ελλάδα φερόταν ως άμεση “υποψήφια” για σεισμούς της τάξης των 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ!
Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως στους χάρτες που δημιουργήθηκαν η Κεφαλονιά σημειωνόταν ως η πλέον πιθανή και ακολουθούσε μεγάλο τμήμα του Κορινθιακού Κόλπου που σημαίνει και … Αθήνα, αφού ο μεγάλος σεισμός του 1981 είχε ως επίκεντρο τον Κορινθιακό Κόλπο και πιο συγκεκριμένα τις Αλκυονίδες Νήσους.
Όπως είδατε η Κεφαλονιά είναι στην κυριολεξία στο “κόκκινο”, και ήδη η πρόβλεψη πραγματοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό. Ένα στοιχείο που προβληματίζει τους σεισμολόγους είναι το… βεβαρημένο παρελθόν της περιοχής, που έχει δώσει σεισμούς άνω των 7 Ρίχτερ. «Λόγω του ιστορικού του νησιού, ίσως χρειαστεί να περάσει και μία εβδομάδα για να βγάλουμε συμπεράσματα» είχε σχολιάσει την προηγούμενη εβδομάδα μετά τον πρώτο σεισμό ο καθηγητής Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.
“Παρακολουθούμε εδώ και χρόνια τη συγκεκριμένη σεισμική ζώνη. Παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη ο σεισμός. Δεν υπήρχαν όμως στοιχεία ότι θα γίνει κάποια συγκεκριμένη χρονική περίοδο» είπε ο διευθυντής του Τομέα Γεωφυσικής του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ Βασίλης Καρακώστας, ενώ ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Ακης Τσελέντης υποστήριξε ότι ο σταθμός της ομάδας ΒΑΝ στον Πύργο είχε λάβει σήματα για μεγάλο σεισμό στη δυτική Ελλάδα εδώ και δύο μήνες.
Προ δύο ημερών ενεργοποίηθηκε και το ρήγμα της Αταλάντης που έδωσε σεισμό 4,7 ρίχτερ.
Αλλά αναφορά στον “μέγα-Σεισμό” γίνεται και στην “Αποκάλυψη του Ιωάννου:
“17: ΚΑΙ Ο ΕΒΔΟΜΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΞΕΧΕΕ ΤΗΝ ΦΙΑΛΗΝ ΑΥΤΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΕΞΗΛΘΕ ΦΩΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΛΕΓΟΥΣΑ ΕΤΕΛΕΣΘΗ 
18: ΚΑΙ ΕΓΕΙΝΑΝ ΦΩΝΑΙ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΣΤΡΑΠΑΙ ΚΑΙ ΕΓΕΙΝΕ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΓΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΓΕΙΝΕΝ ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟΣΟΝ ΠΟΛΛΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 
19: ΚΑΙ ΔΙΗΡΕΘΗ Η ΠΟΛΙΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΣ ΤΡΙΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΑΙ ΠΟΛΕΙΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΕΠΕΣΟΝ ΚΑΙ ΒΑΒΥΛΩΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΗΛΘΕΝ ΕΙΣ ΕΝΘΥΜΗΣΙΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΑ ΝΑ ΔΩΣΗ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙΟΝ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΑΥΤΟΥ 
20: ΚΑΙ ΠΑΣΑ ΝΗΣΟΣ ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΗ ΔΕΝ ΕΥΡΕΘΗΣΑΝ” 
Ελπίζουμε να μην ζήσουμε τέτοιες εικόνες Αποκάλυψης…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου