Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Η Βαλύρα εορτάζει τον πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο

Η Βαλύρα φόρεσε τα γιορτινά της για να εορτάσει την εορτή του Αγίου Αθανασίου,ενός Μεγάλου Αγίου της Ορθοδοξίας και προστάτου της γενέτειρά μας
Βαλύρα: 18 Ιανουαρίου 2012   
Σημαιοστολισμένη και φορώντας  τα γιορτινά της,σύσσωμη η Βαλύρα εορτάζει την εορτή του Πολιούχου της Αγίου Αθανασίου του εξ Αλεξανδρείας.Σήμερα παραμονή, στον ομώνυμο Ενοριακό  μας ναό,τελέστηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, προσφοράς ευλαβών χριστιανών της Ενορίας μας.  
Αύριο ανήμερα της εορτής, στην πανηγυρική θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ Χρυσόστομος Σαββάτος, ενώ αναμένεται το αδιαχώρητο από την προσέλευση πιστών και επισήμων από ολόκληρο τον νομό Μεσσηνίας.

Λιτανεία και περιφορά της εικόνας του Αγίου Αθανασίου
Μετά το πέρας της πανηγυρικής θείας λειτουργίας θα ακολουθήσει λιτανεία και περιφορά της εικόνας του Πολιούχου μας Αγίου Αθανασίου, στην πλατεία και στους δρόμους της Βαλύρας.Πρόκειται για μια θρησκευτική εκδήλωση που καθιερώθηκε από πέρυσι, με πρωτοβουλία και πρόταση του εκλεκτού συμπατριώτη μας,ευλαβούς χριστιανού και α/δημάρχου Ιθώμης στον Δήμο Μεσσήνης, κ.Αναστασίου Ν. Ηλιόπουλου.

Φωτό από την περσινή εορτή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου